Cales son e que propiedades teñen os froitos vermellos?

Fecha: Maio 15, 2023

Os froitos vermellos son un tipo de froita que se caracteriza pola súa cor vermella intensa e o seu sabor entre doce e ácido. As variedades máis coñecidas e populares son os amorodos, as framboesas, os arandos e as cereixas. Nos nosos supermercados Gadis podes atopar cada día unha ampla selección de froitos vermellos frescos e de tempada.

Un alimento con moitos beneficios saudables para o organismo. O delicioso sabor destas froitas, unido ás súas múltiples propiedades nutricionais, fan delas unha opción moi saudable e versátil. Non en balde, pódelos comer en ensaladas, sobremesas e unha infinidade de aperitivos a calquera hora do día.

Que propiedades teñen os froitos vermellos?

Os froitos vermellos son ricos en antioxidantes, vitaminas e minerais esenciais. A intensa cor vermella destas froitas débese aos flavonoides que conteñen. Estes compostos combaten o estrés oxidativo e protexen ao corpo de diversos trastornos e enfermidades crónicas.

Ademais, os froitos vermellos son baixos en calorías e ricos en fibra. Son, por tanto, un excelente aliado para manter un peso saudable, favorecer a dixestión e combater o estrinximento. Tamén se demostrou que posúen moitos beneficios para a saúde cognitiva e cardiovascular. Se os inclúes na túa dieta, poderás beneficiarte, por tanto, dun bo número de propiedades beneficiosas.

Cales son os froitos vermellos máis comúns

Os amorodos, as framboesas, os arandos e as cereixas son os froitos vermellos máis comúns e populares que podes atopar en Gadis. Froitas frescas e de tempada que se atopan aos mellores prezos e que, como veremos a continuación, son ideais para que as poidas incluír na túa dieta equilibrada.

Amorodos

Ademais de estar deliciosos, os amorodos son moi beneficiosas para o organismo. Non en balde, son ricos en vitaminas e minerais esenciais. Posúen, por exemplo, unha gran porcentaxe de vitamina C para fortalecer o sistema inmunolóxico. Á súa vez, son baixos en calorías e en graxas, o que resulta ideal para incluilos en dietas pensadas para baixar de peso.

Os amorodos son un froito vermello que contén antioxidantes que combaten o envellecemento prematuro e favorecen a saúde cardiovascular. Finalmente, teñen un alto contido en fibra para previr o estrinximento e gozar dunha mellor saúde dixestiva.

Framboesas

As framboesas, pola súa banda, tamén son ricas en antioxidantes, vitaminas e minerais esenciais. Un dos froitos vermellos que posúe un maior contido en vitamina C e fibra dietética. Dous elementos que contribúen a mellorar as defensas do corpo e a ter unha saúde dixestiva máis estable.

As framboesas tamén contribúen a combater a inflamación. Os seus compoñentes bioactivos son tamén moi beneficiosos para a pel e os niveis de insulina e azucre no sangue.

Arandos

Do mesmo xeito que outros froitos vermellos, os arandos son unha excelente fonte de antioxidantes. Por tanto, son moi beneficiosos para protexer o organismo dos radicais libres. Así mesmo, posúen un alto contido en fibra para promover a saúde dixestiva e manter estables os niveis de azucre no sangue.

Tamén son moi beneficiosos para a saúde cognitiva e cerebral en xeral. Numerosos estudos demostraron que os arandos contribúen a fortalecer a memoria e a reducir os riscos de padecer unha enfermidade neurodexenerativa.

Cereixas

Por último, hai que falar das cereixas, un dos froitos vermellos cunha maior porcentaxe de antioxidantes, vitaminas e minerais esenciais. Contan con vitamina C para fortalecer o sistema inmunolóxico e promover a saúde da pel. Ademais, tamén posúen moita fibra para axudar a regular o tránsito intestinal.

Hai que destacar os estudos que suxiren que as cereixas son moi beneficiosas para mellorar a calidade do soño. Un destes estudos foi publicado recentemente na Universidade de Estremadura, onde se fala do seu alto contido en melatonina e serotonina, dous potenciadores do soño.