Propiedades do albaricoque: valor nutricional, calorías e máis

Fecha: Agosto 24, 2022

O albaricoque é unha froita pequena de óso, de cor alaranxada que é orixinaria das zonas tépedas de Asia, Corea do Norte ou Manchuria. Foron os romanos os que o introduciron en Europa, polo que o seu consumo abarca unha gran cantidade de séculos. Hoxe imos coñecer algunhas das propiedades máis interesantes do albaricoque.

Unha froita que forma parte das rosáceas e que conta cunha gran variedade que podemos apreciar cada día nos mercados. Estas variedades adóitanse diferenciar polo seu sabor, xa que algunhas son máis doces e outras máis acedas, e polo seu tamaño, variando entre as máis pequenas e as máis grandes.

5 propiedades do albaricoque

O albaricoque conta cunha serie de propiedades e beneficios que o converten nunha froita imprescindible para a túa dieta. De feito, é beneficioso para a saúde do corazón, do aparello dixestivo ou para o sistema visual. Ademais, posúe propiedades para combater a anemia e tamén diuréticas para reducir a presenza de líquidos e de toxinas no corpo.

Vexamos, a continuación, algunhas destas propiedades con máis detalle.

1. Beneficioso para a túa saúde cardiovascular

O albaricoque é rico en antioxidantes (vitamina C e licopeno), polo que reduce a hipertensión e o risco de padecer outras enfermidades cardiovasculares. A vitamina C, sen ir máis lonxe, é un dos mellores antioxidantes para a saúde do corazón e do sistema circulatorio. Ademais, estes antioxidantes diminúen os niveis de colesterol malo e regulan os niveis de leste no sangue.

5 propiedades del albaricoque

2. Combate a anemia

Unha das propiedades do albaricoque máis destacadas é que é unha froita ideal para combater a anemia. Non en balde, é unha fonte de ferro, cuxa deficiencia é o tipo máis frecuente de anemia que se produce. Así mesmo, o albaricoque contén pequenas cantidades de cobre, un mineral que axuda a que o corpo poida absorber mellor o ferro que chega ao teu organismo.

3. Regulan o tránsito intestinal

Un dos beneficios máis populares e coñecidos do albaricoque é que regula o tránsito intestinal e reduce o estrinximento. Todo iso grazas a que se trata dun alimento rico en fibra, o que resulta vital para ter un sistema dixestivo moito máis saudable. Ademais, o albaricoque contén pectina e celulosa, dous compoñentes que actúan no corpo como un laxante natural para aquelas persoas que teñan problemas de estrinximento.

4. Favorece a saúde visual

Diversos estudos demostraron que unha das propiedades do albaricoque ten que ver coa saúde visual. O consumo desta froita, especialmente no que respecta a o seu alto contido en vitamina A, prevén a aparición de enfermidades da vista como a dexeneración da retina, a cegueira nocturna, a dexeneración macular ou a perda de visión.

5. Actúa fronte á retención de líquidos

Un dos minerais cos que conta o albaricoque é o potasio. Este compoñente encárgase de regular os líquidos do corpo e a hipertensión. Estímase que o consumo diario desta froita axuda a drenar os líquidos e os tóxicos que o corpo retén. Por tanto, os albaricoques teñen propiedades diuréticas moi beneficiosas para a saúde do organismo.

Propiedades y calorias del albaricoque

Valor nutricional e calorías

A achega enerxética do albaricoque é moi baixa, xa que ten unha gran cantidade de auga e uns niveis moi moderados de hidratos de carbono. É unha froita rica en fibra e betacarotenos que se transforman no organismo en vitamina A. Así mesmo, contén pequenas cantidades de flavonoides e queratina.

A composición nutricional do albaricoque por cada 100 gramos de produto é a seguinte:

  • Calorías: 42
  • Proteínas: 0.8 gramos.
  • Lípidos totais: 0.07 gramos.
  • Hidratos de carbono: 9.5 gramos.
  • Fibra: 2,1 gramos.
  • Auga: 87,6 gramos.
  • Calcio: 17 miligramos.
  • Iodo: 0.5 microgramos.
  • Hierro: 0.5 miligramos.
  • Magnesio: 12 miligramos.
  • Sodio: 1 miligramo.
  • Potasio: 293 miligramos.
  • Fósforo: 24 miligramos.
  • Vitamina B6: 0,07 miligramos.
  • Vitamina C: 7 miligramos.
  • Vitamina A: 26 microgramos.
  • Vitamina E: 0.7 miligramos.

O albaricoque, en definitiva, é un alimento moi baixo en calorías e achega ao teu corpo unha gran cantidade de vitaminas e minerais. Unha froita ideal para o verán e que se acha moito máis saborosa entre os meses de maio e setembro.