Beneficios, propiedades e contraindicacións do aneto seco

Fecha: Decembro 28, 2020

Moitos de nós empregamos a miúdo condimentos aromáticos sen saber exactamente como afectan ó noso organismo. Algo que ocorre tamén co aneto seco, que ten propiedades beneficiosas e contraindicacións ben coñecidas polos seguidores da menciña tradicional. Esta planta verde utilizouse durante moito tempo na cociña, dando ós pratos un peculiar aroma e sabor de verán. Diversas ensaladas, salsas, adobos e guarnicións rara vez prescinden da adición de herbas aromáticas como o aneto seco. Pero máis alá de loar o seu sabor, hoxe centrarémonos nas características beneficiosas desta planta.

Beneficios e propiedades do aneto seco

eneldo
Un dos primeiros beneficios asociados ó consumo do aneto seco é que normaliza o sistema circulatorio, grazas ó seu contido en ácido fólico. Este favorece a produción de eritrocitos e xera hemoglobina e ferro. A hemoglobina e os glóbulos vermellos saturan o sangue con osíxeno, enriquecendo todo o noso corpo. Esta especia ten un efecto diurético e axuda á desinfección do sistema dixestivo e uroxenital. De feito, moitos xaropes de nenos contéñeno, xa que axuda a calmar o estómago, a eliminar os cólicos e a organizar o traballo do sistema dixestivo. O aneto é un carminativo, que son substancias que inhiben a formación de gas no tracto gastrointestinal e promoven a súa expulsión, previndo a flatulencia. Tamén fortalece o sistema inmunolóxico, esencial para combater infeccións. Comer alimentos cocidos con aneto pode previr o constipado. En consonancia, contribúe a aliviar e previr enfermidades inflamatorias do colon e intestinos, como o síndrome do intestino irritable.

Ten contraindicacións comer aneto seco?

O aneto seco é unha especia saudable que apenas ten contraindicacións. Se ben é certo que hai persoas intolerantes, as demais poden consumilo con normalidade. Só deben controlar un posible exceso de consumo aquelas con presión arterial moi baixa, as que teñen cálculos no conduto biliar ou as mulleres embarazadas, xa que aumenta o fluxo sanguíneo.