Receitas domundo: América do sur

Continuamos coa nosa viaxe internacional para coñecer a incrible gastronomía das diferentes rexións do mundo. Xa visitamos Europa e América do Norte, Caribe e México. A nosa escala agora é Sudamérica. Esta rexión é realmente especial para nós, xa que a meirande parte dos países únenos unha lingua común. Ademais, moitos dos produtos que consideramos autóctonos teñen a súa orixe en América do sur (por exemplo, a  pataca).

Cebiche chileno (Chile)

Chile é un país bañado polo Océano Pacífico, por iso é polo que non sexa estraño descubrir que o peixe é un dos “reis” da súa gastronomía. O  cebiche é un prato de peixe mariñeiro típico de América central e do sur, que se pode atopar non só en Chile senón tamén Perú, Nicaragua, Guatemala, entre outros. A continuación, recollemos a receita proporcionada por Sabores de Chile, un proxecto cuxo obxectivo principal é o desenvolvemento sustentable do turismo gastronómico chileno.
Ingredientes para 4 persoas:

  • 750  g de filete de peixe (salmón,  corvina, reineta, etc.), sen pel nin espiñas e en cubos moi pequenos.
  • 1 cunca de zume de limón.
  • ½ cunca de aceite de oliva.
  • 2 culleradas de viño branco.
  • 2 cebolas, picadas finas.
  • 1 dentes de allo, picado fino.
  • 1 culler pequena de ourego seco.
  • ½  culler pequena de comiño moído.
  • Sal e pementa branca.
  • Follas de leituga para servir.
  • Tostadas de pan para acompañar ( optativo).

Preparación:

  1. Nun recipiente colocamos todos os ingredientes do  cebiche, excepto a leituga e deixamos mariñar no refrixerador polo menos 8 horas ou durante a noite.
  2. Ao día seguinte, corriximos a sazón e servimos o  cebiche co seu mollo en copas ou tazos de café; decoramos coas follas de leituga. Se se desexa, pódese acompañar con torradas de pan.

Asado (Arxentina)

O asado en Arxentina emprégase non só para referirse ao asado da carne, senón a todo o que engloba ese proceso. A preparación, a degustación, a celebración asociada a eles… E é que o asar a carne de vacún é unha festa para os arxentinos. Dá igual que sexa no campo ou nunha terraza na cidade. Entre os costumes máis típicos do asado arxentino está a que soamente o “grelleiro” pode sacar a carne, xa que é o experto na materia. Soamente el sabe cando a carne está no seu punto. Normalmente adóitase acompañar con ensalada de chiles e mate (a bebida máis típica do país).
Ingredientes para 4 persoas:
Para o asado:

  • 2  costelares de tenreira enteiros.
  • Sal gordo.

Para a ensalada de chiles:

  • 10 chiles verdes medio picantes.
  • 1 pemento vermello.
  • ½ leituga.
  • 1 cebola.
  • 2 tomates.

Para a  vinagreta:

  • 4 culleradas de  vinagre de mazá.
  • 2 dentes de allo machucados.
  • ½  culler pequena de sal.
  • Pementa branca recentemente moída.
  • 4 culleradas de  AOVE.

Preparación do asado:

  1. Antes de empezar a cociñar, temos que ter ben limpa a grella e acender as brasas.
  2. Dispoñemos os  costelares nunha táboa grande e os  condimentamos con abundante sal gordo. Podemos pedir na nosa  carnicería de confianza que nos preparen as costelas. Despois, colocámolos ao lado do óso a lume medio na grella e cociñámolo durante 90 minutos.
  3. Pasados os 90 minutos, damos a volta ás costelas de tenreira con coidado de non queimarnos e continuamos asando durante outra media hora a lume suave. E listo!

Para a ensalada:

  1. Asamos os chiles e o pemento no forno e retirámoslles a pel. Mentres que se preparan lavamos a leituga, partímola, cortamos a cebola en aros e os tomates en toros. Posteriormente nun recipiente mesturamos todos os ingredientes.
  2. Para facer a  vinagreta mesturamos o  vinagre coas especias e o aceite. A continuación, aderezamos con esta mestura a ensalada. Recomendamos deixar repousar unha media hora antes de servir a ensalada.

Brigadeiros ou Negrinhos (Brasil)

Os  brigadeiros son un doce típico de Brasil. Non adoitan faltar en ningúns aniversarios, debido á súa fácil preparación e a que están moi ricos 😜  Comprobádeo por vós mesmos!!
Ingredientes para 4 persoas:

  • 400  g de leite condensado
  • 1 cullerada de manteiga
  • 3 culleradas de cacao puro en po
  • Fideos de chocolate

Preparación:

  1. Poñemos nun cazo a lume medio-baixo o leite condensado, a manteiga e o cacao en po. Mesturamos todo ben e removemos ata que estea espeso (aproximadamente 10-15 minutos). Para comprobar se está listo, deixa de remover durante uns segundos e inclina un pouco a cazola. Se se separa do fondo e non se pega, está no seu punto.
  2. Untamos un recipiente con manteiga, envorcamos a mestura no mesmo e deixamos arrefriar.
  3. Unha vez fría a mestura, collemos pequenas porcións da pasta e dámoslle forma de bóla, coma se tratásese de  trufas. Colocamos os fideos de chocolate nun prato e rebozamos as bólas ata que queden cubertas.
  4. Podemos servilos en pequenas cápsulas de papel, como as que se venden para as  trufas.

Que vos pareceron estas receitas? Estamos desexando que nos contedes nas nosas redes sociais que tal vos sairon na casa. Seguro que  riquísimas.

Deja un comentario