Almorzo co prato ALIMENTES

Levas tempo pensando que che gustaría mellorar os teus almorzos para facelos máis saudables? Ou talvez gustaríache que fosen máis variados para evitar a monotonía? O almorzo é unha fonte importante de enerxía que che axuda a empezar o día con ganas e a afrontar as distintas actividades que tes por diante. Por iso, é conveniente que sexa equilibrado e saudable, e que non o fagas ás présas. Así, non caerás na tentación de comer entre horas con alimentos menos aconsellables ao longo da mañá. Non é prudente o almorzo porque un estómago baleiro non é un bo compañeiro de xornada e, ademais, é recomendable que repartas a túa inxesta diaria en cinco comidas. Desde Gadis, suxerímosche recorrer ao prato ALIMENTES. O menú saudable para planificar cinco almorzos deliciosos e sans cos que almorzar de luns a venres.

Almorzo co prato ALIMENTES

O prato ALIMENTES propón, a través dun esquema moi sinxelo, o deseño “óptimo” de calquera comida. Se atendes ás súas recomendacións, o almorzo debería representar o 20% do total da túa inxesta diaria e debería incluír as seguintes proporcións dos distintos grupos de alimentos: ½ prato de vexetais e froitas, ¼ prato de proteínas saudables (fundamentalmente, aves, peixe ou legumes) e ¼ prato de grans integrais (pan, pasta e arroz integrais, quinoa ou pataca). É verdade que quizáis non sempre poidas respectar estas proporcións no almorzo. Non te preocupes! Poderás “compensalo” ao longo do día organizando o resto de comidas en función do que inxeriches no almorzo.

Cinco almorzos co prato ALIMENTES

A principal máxima desta proposta é fuxir dos produtos ultraprocesados, que aínda que poden parecer “vantaxosos” para aforrar tempo, son moi calóricos, pouco nutritivos e poden crear picos de glicosa que espertan o teu apetito en pouco tempo. Tamén convidámosche a terminar coa etiqueta “comida de almorzo” e presentarémosche algunhas opcións con sabores que quizáis che sorprendan. Anímasche a probar e saír desa zona de “confort”? Por último, lembrámosche dous dos nosos consellos favoritos á hora de deseñar menús saudables: a planificación e o consumo de produtos de temporada. Sabemos que é habitual que vaias correndo e sen tempo para nada, pero pensaches algunha vez en preparar o almorzo a noite anterior? Deixámolo aí! 😉

Luns. Torrada de tomate, espinacas máis aceite de oliva e iogur con nísperos.

Propoñémosche empezar a semana cun clásico do almorzo español: a torrada. Iso si, tes que comprar pan integral ou, se tes ganas, aproveitar a tarde do domingo para entrar na cociña e preparar algún máis especial como este de centeo ou este de avea. Podes acompañalo cuns toros de tomate, unhas follas de espinaca e un chorriño de aceite de oliva. Se che gustan as especias e as herbas aromáticas, podes conseguir un extra de sabor con ourego ou albáfega, por exemplo. Se o corpo che demanda proteína, engade polo desmenuzado ou peituga de pavo.

Que che parece completar o almorzo deste primeiro día cun iogur con nísperos? Podes aderezalo cunha culleradiña de mel.

Martes. Porridge de avena con grosellas y arándanos.

Unha proposta saciante e “ personalizable” porque podes comelas coa froita e os froitos secos que máis che gusten. Só che pedimos que sexan de tempada. As gachas pódense preparar con leite ou con algunha bebida vexetal, que has de ferver antes de engadir a avea (4 culleradas por 250 ml de líquido). Removes ata que quede con textura de papa e déixalo arrefriar un minuto mentres preparas o acompañamento. Agora na primavera, propoñémosche grosellas e arandos, aos que podes engadir uns pistachos e unhas abelás e aromatizar con canela ou vainilla.

Mércores. Torrada con remolacha, aguacate, nectarina e queixo de cabra.

Coloca, sobre unha rebanada de pan integral, uns toros de remolacha, de aguacate e de nectarina. Desmenuza un anaco de queixo de rulo de cabra por enriba e adereza cun pouco de aceite de oliva. En realidade, esta opción podería convertirse tamén nunha ensalada colocando todo nun cuncol e salpimentando, dándolle un toque cítrico cun pouco de lima ou limón. Ti decides!

Xoves. Açaí bowl de froitos vermellos e améndoas.

O xoves empeza a asomar xa o cansazo da semana e virache moi ben o xute enerxético deste bowl saudable. A preparación é sinxela. Só terás que triturar o açaí en po e a froita previamente conxelada co leite. Unha vez listo, podes adornar con cereais, sementes ou froitos secos ao teu gusto. Neste caso, propoñémosche que utilices frambuesas, arandos, plátanos e améndoas.

Se che apetece complementar con algo salgado, sempre podes reducir as proporcións do bowl e preparar unha torrada de cogombro e tomate cun pouco de aceite de oliva, por exemplo.

Venres. Tortilla de champiñóns e fresóns balsámicos con cremoso de queixo.

O venres queremos celebrar a chegada da fin de semana cun menú especial. Unha tortilla de champiñóns, que podes acompañar cun pouco de pan integral. E, para quedar cun sabor doce, que che parecen uns fresóns balsámicos? Si! Como o oes, aderezados con vinagre de Módena.

Mestura nun cunco vinagre balsámico (15 ml), vinagre de Xerez (5 ml), sal, pementa negra, mel (unha cucharadiña) e zume de laranxa (medio vaso). Mergulla os fresóns na mestura e déixaos repousar na neveira unha media hora (podes aproveitar para arranxarche). Bate unha terrina de queixo fresco desnatado ata que estea cremoso e engade os fresones. Terás cantidade suficiente para alo menos dúas persoas.

Que che pareceron estes almorzos baseados no Prato ALIMENTES? Vas probalos? Se o fas, encantaríanos que nolo contases.