Coñece as variedades da leituga | Gadis saludable

Fecha: Xullo 7, 2023

A leituga é unha verdura de folla verde, suave e crocante. Ademais de ser baixa en calorías e graxas, é unha excelente fonte de vitaminas (A, K, C e acedo fólico) e minerais (ferro e calcio). Pero, sabes cales son as principais variedades da leituga? Neste artigo imos coñecelas.

Os nutrientes que contén a leituga axudan a fortalecer o sistema inmunolóxico, melloran a saúde dos teus ósos, favorecen a saúde ocular e regulan a presión arterial. Unha verdura cun gran contido en fibra para que poidas gozar dunha dixestión máis saudable. Non te esquezas, por tanto, de incluíla na túa dieta.

Tipos e variedades da leituga

En calquera dos nosos supermercados Gadis, poderás atopar todas as variedades de leituga máis coñecidas. A leituga romana, a leituga rizada, os cóengos, os cágollos e a leituga iceberg son tipos de leituga máis habituais.

Leituga romana

A leituga romana é unha variedade que se caracteriza polas súas follas alongadas e estreitas. Ademais, posúe unha textura crocante e un sabor suave e lixeiramente amargo. A diferenza doutras variedades da leituga, a súa cabeza é alongada e apertada, en lugar de formar unha cabeza redonda ou solta.

Unha variedade que se emprega sobre todo en ensaladas ou para envolver outros ingredientes. Este tipo de leituga é rica en nutrientes, como as vitaminas A e K. Á súa vez, é unha excelente fonte de fibra. Por último, hai que destacar a súa resistencia á calor, por iso é polo que se pode cultivar perfectamente en climas cálidos.

Leituga rizada

A leituga rizada, pola súa banda, posúe follas rizadas (de aí o seu nome) e onduladas, cunha textura moi crocante. O seu sabor é lixeiramente amargo e cun toque algo picante, polo que se trata dunha opción ideal para ensaladas e pratos frescos.

A leituga rizada é rica en vitaminas A e C. Tamén posúe fibra dietética e un baixo contido calórico, por iso é polo que se utiliza moito en dietas para baixar de peso. A súa resistencia á calor e ás condicións climáticas adversas convértena nunha das variedades da leituga máis fáciles de cultivar.

Cóengo

Os cóengos, tamén coñecidos coma a leituga de campo, son un tipo de leituga que posúe follas de pequeno tamaño e redondeadas. A cor das súas follas é verde escuro e o seu sabor é suave, aínda que lixeiramente amargo. Os cóengos destacan pola súa textura tenra e crocante e son unha opción moi interesante para calquera ensalada.

Así mesmo, posúen unha gran cantidade de vitaminas A e C e minerais coma o ferro e o calcio. O seu cultivo é bastante sinxelo, xa que poden crecer en climas frescos e mesmo nos xardíns das casas.

Leituga iceberg

Unha das variedades da leituga menos coñecidas é a leituga iceberg. De forma redonda e compacta, posúe follas crocantes e de cor verde pálida. A súa textura é firme e o seu sabor suave, polo que a podes incluír tanto en ensaladas como en sándwichs.

Unha das súas principais características é a súa capacidade para manterse crocante mesmo despois de ser aderezada. Ademais, é unha excelente fonte de fibra, vitaminas e minerais.

tipos de lechuga

Cogollo

Por último, temos que falar dos cogollos. Unha cabeza compacta de leituga de forma redondeada e apertada con follas densas e crocantes. A súa textura e o seu sabor son máis firmes que os doutras variedades da leituga.

Os cágollos tamén se caracterizan por ter un corazón tenro e delicado no centro da cabeza. Son moi versátiles na cociña, xa que os podes utilizar en ensaladas, sándwiches, asados e mesmo recheos.