
Como se prepara a carne de hamburguesa?
Un bo anaco de carne ó punto que máis che gusta, perfectamente intercalado entre un excelente pan e acompañado doutros ingredientes que potencien o sabor… Coñecer como preparar a carne para hamburguesa permitirache desfrutar dun bocado inigualable co que darte un antollo de vez en cando.
Trucos para preparar a carne de hamburguesa
Durante o proceso, hai varias cousas ás que debes prestar atención. Por exemplo, onde mercas a carne e como a almacenas. Tamén cando e como adobala, ó mesmo tempo que evitas o principal erro ó preparar hamburguesas: que queden secas. Estes son os consellos que debes seguir.
Un pouco de graxa é necesaria
Para unha alimentación saudable, a graxa é a gran inimiga. Pero se comes ben habitualmente, non ten nada de malo consumila ocasionalmente. E o certo é que, para conseguir unha boa hamburguesa, non podes eludir a graxa. Os expertos recomendan que elixas carne con máis ou menos un 20% de graxa. Do contrario, a carne pode romperse ou quedar seca.
Usa sempre carne fría e sen abusar da cantidade
Aínda que hai persoas que son fans de hamburguesas moi grandes, poñer demasiada carne facilita que o resultado non sexa o agardado. Unha bola redonda (tamaño bola de billar, máis ou menos) é a cantidade ideal e, xeralmente, suficiente para unha persoa se a acompañas dun bo pan e algún que outro ingrediente.