Cáles son os peixes con máis vitaminas?

Fecha: Maio 5, 2021

O peixe é un alimento indispensable na nosa dieta. Non en balde, é unha fonte importante de todo tipo de propiedades nutricionais. Conta con proteínas de alto valor biolóxico, minerais e vitaminas tanto hidrosolubles como liposolubles. Hoxe, precisamente, imos coñecer cales son os peixes con máis vitaminas.

Comer peixe ten numerosos beneficios para a túa saúde. Axuda a perder peso, favorece o desenvolvemento intelectual, fortalece os ósos, coida o corazón, nutre os músculos e aumenta as defensas. Pero non todos os peixes son iguais, xa que hai diferentes tipos que achegan un maior nivel de propiedades nutricionais.

Top-5 peixes con máis vitaminas

As vitaminas son un dos elementos que podemos atopar nos peixes. Pero, cales son os peixes con máis vitaminas? Velaquí os 5 que máis conteñen.

Sardiña

A sardiña é, probablemente, un dos peixes azuis con máis vitaminas. De feito, contén a maioría das vitaminas do grupo B. Entre estas destacan especialmente as vitaminas B6, B12 e a niacina ou vitamina B3. Esta última axuda a converter os alimentos en enerxía para unha maior achega ao organismo.
Ademais, contén vitaminas liposolubles D e E, encargadas de absorber o calcio que o corpo necesita para o fortalecemento de ósos e dentes. Precisamente, esta vitamina tamén regula a cantidade de calcio no sangue e axuda ao desenvolvemento dos sistemas nervioso e inmune.

Salmón afumado

Top-5 pescados con más vitaminas

O salmón afumado está considerado como un dos 5 alimentos máis saudables do mundo. Un tipo de peixe rico en vitaminas A, D, B3, B6 e B12 con gran achega de omega 3. Estas vitaminas do tipo B destacan sobre todo por converter os alimentos en enerxía. Por iso é polo que o salmón afumado resulta ideal dentro da dieta de calquera deportista.
Ademais, é unha fonte importante de vitamina E que axuda á rexeneración da pel. Sobre todo, aquelas peles que presentan máis problemas á hora de expoñerse aos raios do sol. Esta mesma vitamina é a que se encarga tamén de rexenerar os músculos e o cabelo. Para cear é unha opción inmellorable.

Troita

A troita é un alimento moi nutritivo e ideal para nenos que conta cunha elevada achega de vitaminas do grupo B. Especialmente, as vitaminas B3, B1 e B2, ideais para o mellor funcionamento e desenvolvemento do sistema nervioso. Con todo, o seu maior achegue atopámolo na vitamina A.
A vitamina A da troita é perfecta para o mantemento, crecemento e reparación das mucosas, a pel e outros tecidos do corpo. É unha vitamina que intervén ademais no desenvolvemento da visión e o crecemento óseo. Por último, o seu consumo é imprescindible para o fortalecemento do sistema inmune do organismo.

Arenque

O arenque é un tipo de peixe azul que destaca polas súas vitaminas do tipo B ( B12, B3 e B7) e vitamina A. A vitamina B12, en combinación co ferro, axuda á formación da hemoglobina. Esta proteína é unha das encargadas de transportar o osíxeno por todo o corpo.
Doutra banda, a vitamina B6 é unha das responsables do desenvolvemento e o mantemento do sistema nervioso do organismo. Así mesmo, é un dos peixes que presenta unha maior achega de vitamina D. En 100 gramos deste peixe hai 27 microgramos de vitamina D.

Anchoa

As anchoas posúen numerosos beneficios para a saúde. Ademais da súa achega en ácidos graxos omega 3, tamén é unha fonte de vitaminas A, D, E e K. As vitaminas A e D, por exemplo, axudan a mellorar a saúde da visión e participan na produción das hormonas sexuais.
Esta vitamina A tamén éa a encargada de reforzar o sistema inmune do organismo. Así mesmo, conta con case toda a gama de vitaminas do grupo B ( B2, B3, B6, B9 e B12).
Incluír estes 5 peixes na túa dieta fará que poidas gozar de todas as vitaminas que o teu corpo necesita