Almorzos de verán co prato ALIMENTES

Fecha: Agosto 5, 2022

O verán é un bo momento para almorzar con calma, deixando atrás as présas que, moitas veces, adoitan impregnar esta comida do día durante o resto do ano. Que che parece aproveitar estas semanas para mellorar os teus almorzos e facelos máis saudables? Ou talvez o único que necesitas é un pouco de inspiración para que sexan máis variados e completos? Un almorzo san e equilibrado proporcionarache a enerxía suficiente para afrontar as actividades que teñas por diante e axudarache a chegar á hora do tentempié sen urxencia, evitando a inxesta de produtos menos aconsellables. Non te saltes esta comida! Aínda que te levantes un pouco máis tarde do habitual, é importante que almorces para poder repartir a inxesta diaria en cinco comidas. Desde Gadis, queremos lembrarche que o prato ALIMENTES. O menú saudable pode axudarche a planificar os teus almorzos de verán de maneira sinxela e intuitiva. Aquí deixámosche algunhas ideas deliciosas seguindo as súas recomendacións.

Almorzos de verán co prato ALIMENTES

Como sabes, o prato ALIMENTES é a guía visual que creamos para axudarche a deseñar os teus menús de maneira saudable. Se atendes ás súas recomendacións, o almorzo debería representar o 20% do total da túa inxesta diaria e debería incluír as seguintes proporcións dos distintos grupos de alimentos: ½ prato de vexetais e froitas, ¼ prato de proteínas saudables (fundamentalmente, aves, peixe ou legumes) e ¼ prato de grans integrais (pan, pasta e arroz integrais, quinoa ou pataca). Sabemos que non todos os almorzos respectarán estas proporcións. Pero non importa. Son indicacións que podes ir compensando ao longo do día.

Almorzos refrescantes e de temporada

Aproveitando que estes días poida que teñas un pouco máis de tempo, quizá che apeteza investilo na elaboración da primeira comida do día para lograr propostas máis variadas e completas. Xa sabes que a premisa que sempre está presente nas nosas suxerencias de menús saudables é o consumo de produtos de tempada. E a verdade é que a nosa imaxinación dispárase cos alimentos que enchen a nosa sección de froitas e verduras durante esta época do ano. Con eles, poderás preparar almorzos aptos para todos os padais. Segue lendo!

1. Revolto con ensalada de cogombro e tomate e rebanada de pan integral

Os ovos son unha importante fonte de proteína e unha opción perfecta para consumir no almorzo, non che parece? Prepara un revolto cun chorriño de aceite de oliva e acompáñao cunha ensalada de cogombro e tomate aderezada ao teu gusto. Podes engadir unha rebanada de pan integral e un zume natural dalgunha froita de tempada para completar a proposta.

2. Porridge de avea con nectarina e pexego

Hai unhas semanas xa che falamos das propiedades nutritivas das nectarinas e das maneiras para conservalas. Hoxe propoñémosche que as engadas, xunto cuns anacos de pexego, a unhas gachas de avea. Podes preparar as gachas con leite ou con algunha bebida vexetal. Un almorzo saciante ao que podes engadir uns froitos secos e aromatizar con canela ou vainilla para aguantar toda a mañá, se non vas ter tempo para preparar un tentempé saudable.

3. Tortitas de plátano con froita de tempada

Se tes algún plátano maduro, podes aproveitar para facer estas sinxelas tortitas para as que apenas necesitarás un par de ingredientes. Só tes que mesturar dous ovos cun plátano maduro de tamaño mediano e cociñar nun ferro ou nunha tixola a masa resultante. Unha vez cociñadas, recomendámosche que lle engadas algunha peza de froita de tempada cortada en anaquiños para achegar o toque refrescante. Tamén podes bañalas con iogur.

4. Tosta de pan de centeo con queixo fresco, espinacas e albaricoque

Unha receita sinxela para empezar o día cunha combinación inesperada. Podes utilizar o albaricoque fresco ou enfornado segundo che apeteza. Tosta a rebanada de pan e coloca o queixo sobre ela. Pode engadir un pouco de sal e pementa. Engade as follas de espinaca e sobre elas, os anacos de albaricoque. Rega cun chorriño de aceite de oliva virxe e, se queres, completa con algunha semente que che guste.

5. Boliñas de melón con iogur á menta

Se necesitas un almorzo lixeiro despois dun día de excesos, esta é a túa proposta! A elaboración é moi sinxela e non fai falta poñer o melón en boliñas. Serve tamén cortalo en dados. Mestura un iogur natural con menta ou hortelá partida. Se queres un pouco de dozura, engade un chorriño de mel. Refrixera na neveira mentres preparas o melón. Cando teñas as boliñas ou dados listos, verte o iogur e deixar arrefriar un pouco máis. Unha opción lixeira e refrescante para os teus mañás de estío.

6. Vasiños de mango, iogur y sementes de chía

Hidrata as sementes de chía nun cunco con bebida vexetal ou leite, deixando repousar uns 30 minutos. A continuación, extrae a pulpa do mango e colócao nun vaso de batedora xunto cun dátil sen o óso (opcional) e tritura. Mestura o puré resultante co zume de media lima e reparte en vasiños. Engade un pouco de vainilla a un iogur natural e bate ata deixar unha textura cremosa. Coloca a mestura encima do mango. Por último, coloca as sementes de chía e podes engadir ralladura de lima por encima.

7. Palitos de cenoria con hummus de garavanzo

Podes preparar o hummus con antelación e o único que necesitarás facer pola mañá é pelar as cenorias e cortalas en forma de palitos. Podes acompañalo con algunha bebida refrescante como un zume natural ou unha bebida vexetal.

Que che pareceron estes almorzos estivais? A que esperas para probalos? Estamos a desexar que nos contes os resultados!