Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

20250228 134716 e1755764488532

Torta de moka e galletas

Unha doce creación que intercala capas de galletas lixeiramente humedecidas en café e unha cremosa e aveludada moka. Caseira e sinxela, o seu sabor é totalmente irrestible para calquera ocasión.
Autor/a: La Cáscara De Limón
Etiqueta/s:Glute, Lácteos, Non vegana, Soia
Imprimir receita
Tempo de preparación1 hour 45 minutes
Refrixeración para que asente1 hour
Tempo total2 hours 45 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Caseira
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Varas eléctricas
  • Bol para a mestura de moka
  • Espátula ou coitelo para cubrir toda a torta

Ingredientes
  

  • 200 g de manteiga atemperada
  • 200 g de azucre glas
  • 36 unidades de galletas rectangulares
  • 4 cucharaditas de café soluble
  • 2 cucharaditas de leite para esluír o café
  • 150 ml de leite para mollar as galletas
  • Chocolate para relar e decorar

Elaboración paso a paso
 

  • Temperamos a manteiga.
  • Mesturámola co azucre glas e batemos cunhas varas eléctricas ata que estea totalmente cremosa.
  • Esluímos dúas culleradiñas de café soluble en dúas culleradiñas de leite ata que non teña grumos.
  • Engadimos á mestura anterior e integramos ben.
  • Esluímos outras dúas culleradiñas nuns 150 ml de leite.
  • Imos mollando as galletas e facemos unha base de 6 galletas de dúas en dúas.
  • Esparexemos moka por enriba e imos intercalando así ata 6 filas de galletas, cubrimos co resto da mestura.
  • Decoramos con chocolate ao gusto.
  • Refrixeramos mínimo unha hora.

Notas

Se a volvemos refrixerar, debemos atemperala uns 15 min antes de volver consumila para que recupere a súa cremosidade.

VOLVER