Go Back
Print
Recipe Image
Notes
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Torta de moka e galletas
Unha doce creación que intercala capas de galletas lixeiramente humedecidas en café e unha cremosa e aveludada moka. Caseira e sinxela, o seu sabor é totalmente irrestible para calquera ocasión.
Autor/a:
La Cáscara De Limón
Etiqueta/s:
Glute, Lácteos, Non vegana, Soia
Imprimir receita
Tempo de preparación
1
hour
hr
45
minutes
mins
Refrixeración para que asente
1
hour
hr
Tempo total
2
hours
hrs
45
minutes
mins
Prato
Sobremesa
Cociña
Caseira
Racións
4
persoas
Equipamento
Varas
eléctricas
Bol
para a mestura de moka
Espátula ou coitelo
para cubrir toda a torta
Ingredientes
1x
2x
3x
200
g
de manteiga
atemperada
200
g
de azucre
glas
36
unidades
de galletas
rectangulares
4
cucharaditas
de café
soluble
2
cucharaditas
de leite
para esluír o café
150
ml
de leite
para mollar as galletas
Chocolate
para relar e decorar
Elaboración paso a paso
Temperamos a manteiga.
Mesturámola co azucre glas e batemos cunhas varas eléctricas ata que estea totalmente cremosa.
Esluímos dúas culleradiñas de café soluble en dúas culleradiñas de leite ata que non teña grumos.
Engadimos á mestura anterior e integramos ben.
Esluímos outras dúas culleradiñas nuns 150 ml de leite.
Imos mollando as galletas e facemos unha base de 6 galletas de dúas en dúas.
Esparexemos moka por enriba e imos intercalando así ata 6 filas de galletas, cubrimos co resto da mestura.
Decoramos con chocolate ao gusto.
Refrixeramos mínimo unha hora.
Notas
Se a volvemos refrixerar, debemos atemperala uns 15 min antes de volver consumila para que recupere a súa cremosidade.