Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

presa el de castanas con verduras en escabeche

Presa de porco con verduras en escabeche

Esta receita é pura esencia: unha presa de porco zumarenta, cociñada con mimo, acompañada dun escabeche caseiro cheo de aromas, cores e matices. As verduras crujientes achegan frescura e contraste, mentres que o toque acedo do escabeche realza cada bocado.
É un prato que reconforta, conquista e, ademais, consérvase varios días na neveira, gañando en sabor. Ideal para preparar con antelación, compartir ou simplemente gozar sen présas. Cociña lenta, sabor profundo e a tranquilidade de saber que algo delicioso espérache.
Etiqueta/s:Escabeche, Pimiento, Porco, Presa de porco, Verduras
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tempo de cocción25 minutes
Escabeche de verduras30 minutes
Tempo total1 hour 15 minutes
Prato Prato principal
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Coitelo
  • Tixola
  • Tarteira

Ingredientes
  

  • 1 pza de presa de porco
  • 1 ud pemento vermello pequeno
  • 1 ud ceboliña
  • 1 ud cebola vermella pequena
  • 2 uds cenorias grandes
  • 3-4 dtes de allo
  • 150 ml de viño branco
  • 150 ml de aceite de oliva virxe extra
  • 150 ml de viño doce
  • 200 ml de vinagre de mazá
  • 50 ml de salsa de soia
  • Vinagre de Xerez ao gusto
  • 2 follas de loureiro
  • Sal ao gusto
  • Pementa ao gusto

Elaboración paso a paso
 

  • Lavamos as verduras e cortámolas con mandolina en corte groso, ou a coitelo en corte fino. Reservamos.
  • Nunha tarteira ampla con moi pouco aceite virxe, salpimentamos e selamos ben a presa por todos os seus lados. Reservamos.
  • No resto de aceite que nos quede na tixola pochamos as verduras: cebola vermella, ceboliña, pemento vermello, cenoria (cortada en bastonciños), e 3 dentes de allo con pel. Deixamos cociñar ata que empecen a poñerse brandas.
  • TRUCO: se queredes aforrar tempo no proceso de pochado das verduras  que pode levar uns 30 minutos, podedes introducilas, previamente cortadas, no micro durante 8 minutos. Logo, só teredes que pochalas durante outros 7 ou 8 minutos máis. É dicir, que utilizando o micro deixamos o proceso de pochado na metade de tempo e se as hortalizas deste tipo adóitanvos resultar indixestas, así, sentaranvos mellor ao estómago.
  • Unha vez pochadas as verduras, introducimos a peza de presa que tiñamos reservada na tarteira e engadimos todos os líquidos: viño branco, viño doce, vinagre de mazá, salsa de soia e aceite virxe.  
  • Incorporamos as boliñas de pementa e as follas de loureiro.
  • Tapamos e deixamos cocer todo a lume medio 15 minutos.
  • Deixamos amornar e volvemos probar o toque de acidez de vinagre do escabeche. Eu, normalmente, engádolle sempre, fóra xa do lume, un pouco máis dun vinagre un pouco forte, tipo Xerez.  De verdade que ese vinagre sen cociñar, dálle un puntazo.

VOLVER