
As mellores recetas sen glute in lactosa para un menú diario
As alerxias e as intolerancias alimenticias son unha resposta que o noso organismo nos da, xa que percibe como nociva unha substancia, polo xeral un alimento ou o compoñente dun alimento.
O leite, o ovo e o peixe son as causas de alerxia máis frecuentes nos nenos menores de 5 anos. A partir desa idade, son máis frecuentes os alimentos vexetais, como os legumes, froitas, froitos secos ou as hortalizas, que teñen proteínas alerxénicas comúns cos poles, causa frecuente de alerxia a partir dos 15 anos.
As máis comúns son dúas, as intolerancias ao glute e as intolerancias á lactosa, por iso se á hora de cociñar sabemos que algún dos comensais padece algunha temos que prestar especial coidado á hora de preparar un menú.
Por iso, hoxe imos darvos algunhas receitas sen glute nin lactosa perfectas para evitar algunha catástrofe tanto culinaria coma persoal. Por exemplo, as croquetas son un prato que a todos nos fai gozar, por iso ímosvos dar a maneira de preparalas e que sexan perfectas para todos os comensais.
Hoxe ímosvos a dar as claves para preparar receitas sen glute nin lactosa
Apunta os ingredientes, que en menos de nada terás unha fonte de croquetas douradas e crocantess. Para preparar estas croquetas necesitamos:
50 g Aceite de oliva
- 120 g Cebola
- 250 g Pito asado (ao vapor ou cocido)
- 100 g Fariña de millo (sen glute)
- 250 g de leite enteiro sen lactosa.
Se temos caldo de polo pódese substituír a metade do leite por 125grs de caldo.
A preparación é similar á de calquera croqueta, quentar o aceite nunha tixola e sofritir a lume medio, ata que a cebola se volva transparente, nese momento é hora de engadir o polo partido (previamente asado, cocido ou feito ao vapor) e salpimentado, despois duns minutos retira e separa.
Agora chega a parte crítica, temos que preparar a bechamel. Na mesma tixola na que fixemos o polo engade a fariña e o leite sen lactosa morno e remove ata que consigas unha bechamel espesa.
Antes de que arrefríe engade o polo que reservaramos e deixa repousar a masa mínimo 2 horas (mellor dun día para outro). Logo só queda formar as croquetas, rebozarlas con ovo e pan relado sen glute e fritilas en aceite moi quente.
Nada mellor que unhas boas croquetas para calquera menú
E se queremos dar o toque final, nada mellor que unha sobremesa como un biscoito de iogur, apto para todos os comensais. Como preparalo? Fácil, o único que necesitarás é un vasiño de iogur sen lactosa, un vasiño de aceite, dous de azucre, tres vasiños de fariña sen glute, se non, a fariña de millo Maicena é tamén outra opción. Finiquitamos os ingredientes con tres ovos, un sobre de fermento sen glute e a reladura dun limón.
Como o preparamos? Pois para empezar batendo os ovos e incorporando o azucre ata que quede ben mesturado. O paso seguinte é engadir á mestura o iogur e o aceite para despois incorporar a fariña (preferiblemente pasada por un tamiz ou un colador para que quede máis solta). A reladura da pel dun limón e o fermento.
Finiquitamos untando un molde con margarina e fariña e engadimos a masa con coidado. Como paso final enfornamos a 180 ºC durante 35 minutos e listo. Receitas sen glute nin lactosa perfectas para engadir a calquera menú diario. Animádesvos a preparar algunha delas?