
As 5 mellores receitas saudables para batch cooking
Cociñar por lotes. Isto é o que significa literalmente o termo batch cooking. Un concepto que se caracteriza por planificar todo o menú da semana preparando as comidas nun só día. Hoxe centrarémonos en coñecer as 5 mellores receitas saudables para batch cooking.
Pero, por que se emprega na cociña este concepto? Pois porque ofrece unha serie de vantaxes máis que interesantes. Por unha banda, afórrase diñeiro ao saber que temos que comprar para toda a semana.
Ademais, afórrase enerxía no uso de electrodomésticos. E, sobre todo, vas aforrar tempo xa que só terás que dedicarlle un día da semana á cociña.
Top-5 receitas saudables para batch cooking
A continuación, mostrámosche os nosos top-5 de receitas saudables para batch cooking. Podes facer infinidade delas, pero estas que che propoñemos son moi sinxelas e ideais para que te inicies ou continúes con este modelo de cociña. Todas son perfectas para preparar con antelación e conservar na neveira.
Albóndegas en salsa de verduras
Con 500 gramos de carne de porco ou tenreira, 2 dentes de allo, pan, leite, perexil, pementa negra, xenxibre moído e un ovo podes preparar unhas marabillosas albóndegas en salsa de verduras.
Para a salsa podes escoller os ingredientes que desexes. Como exemplo, pode levar cenorias, allos, porros e tomates, ademais dun vasiño de viño branco e aceite de oliva virxe extra. A preparación tan só che levará uns minutos e poderás dispoñer dunhas albóndegas riquísimas.
Ensalada de fabas brancas con aguacate
Nesta receita saudable para batch cooking, a combinación de fabas, aguacate, tomate e olivas negras é perfecta. Sempre lembramos que o aguacate é ideal para ensaladas. A estes ingredientes hai que engadirlles o aceite de oliva virxe extra, o vinagre, o sal, a pementa e o perexil.
Tamén podes combinar a ensalada cuns filetes de atún ou sardiñas. Calquera conserva de peixe lle engadirá un toque máis saudable ao prato.
Hamburguesas de salmón
O salmón (ideal para dietas de adelgazamento) é un peixe rico en ácidos graxos omega 3. Para esta receita saudable de batch cooking necesitaremos uns 400 gramos de salmón.
Ademais, hai que incluír unha ceboliña fresca, un aneto picado, un ovo, sal e pementa, 4 culleradas de fariña, pan de hamburguesas, cogollos de leituga, dous tomates maduros e queixo fresco.
A elaboración é moi sinxela, xa que tan só teremos que elaborar unha masa en forma de hamburguesa e cociñalas a lume suave. Un prato que podes acompañar perfectamente cunha ensalada.
Cuscús con verduras
Outra das 5 receitas saudables para batch cooking é este exquisito cuscús con verduras. Un prato moi completo e nutritivo e que se pode preparar en moi pouco tempo. Un cuscús tan saudable que incorpora cenoria, cabaciña, ceboliña fresca, tomates cereixa, aceite de oliva virxe extra, caldo de verduras e perexil.
Un prato que se pode comer tanto frío como quente e ao que se lle poden engadir anacos de polo para darlle un sabor máis delicioso á preparación. O resultado final sempre será sorprendente e ideal para ti e para toda a familia.
Pasta con salsa pesto de espinacas
A salsa pesto elabórase con albáfega fresca, piñóns, aceite de oliva, allo e queixo parmesano. Pero, neste caso, no canto de utilizar albáfega prepararemos este prato con espinacas cheas de vitamina C. Un alimento moito máis nutritivo e suave para que poidas tomar a salsa máis a gusto.
Cuns 200 gramos de espinacas pode bastar para unha receita para 3-4 persoas. A isto hai que engadirlle uns 300 gramos de pasta, noces e améndoas peladas, queixo parmesano, zume de limón, aceite de oliva virxe extra e sal.