5 alimentos con ácido fólico para embarazadas

Fecha: Agosto 18, 2022

O ácido fólico é unha vitamina de tipo B esencial para o teu organismo. Con este elemento, o corpo produce células novas que se requiren cada día. Hoxe, precisamente, imos coñecer unha serie de alimentos con ácido fólico que son fundamentais para incluír na túa dieta se estás embarazada.

O ácido fólico caracterízase por ser un composto orgánico soluble en auga. Un micronutriente fundamental para a división celular e o crecemento dos tecidos. Así mesmo, contribúe á síntese normal de aminoácidos, á función psicolóxica normal e ao funcionamento habitual do sistema inmunolóxico.

Por que é importante consumir alimentos con ácido fólico se estás embarazada?

Un dos aspectos máis interesantes do ácido fólico é que se trata dun elemento fundamental antes e despois do embarazo. De feito, a principios do desenvolvemento o ácido fólico axuda a formar o tubo neural, a estrutura precursora do sistema nervioso central que se acha no embrión humano.

Ademais, o ácido fólico axuda a previr posibles defectos graves de nacemento no cerebro (anencefalia) e na columna vertebral (espiña bífida). Unha dieta rica neste elemento axuda no desenvolvemento do ADN do bebé, pero tamén desempeña un papel fundamental no crecemento e na formación de células e tecidos.

ácido fólico en la comida

Alimentos con ácido fólico

As mulleres embarazadas deben consumir ao día uns 400 microgramos de ácido fólico. Con todo, os expertos recomendan comezar a tomalo mesmo 2-3 meses antes do embarazo. Hai casos tamén nos que dito consumo deberá manterse durante o posparto e a lactación materna, pero sempre baixo prescrición médica.

Velaquí algúns dos alimentos que deberás tomar durante esta etapa da túa vida e que son ricos en ácido fólico.

Aguacates

O aguacate é un alimento que posúe ata 110 microgramos de ácido fólico por cunca. Un superalimento que, ademais, contén ácidos graxos, vitamina K, fibra e vitamina C. Esta froita está considerada, pois, unha das máis saborosas, nutritivas e saudables que podes incluír cada día na túa dieta.

Fonte de vitamina E e potasio, é un dos alimentos con ácido fólico que podes preparar en ensaladas, almorzos, etc. A riqueza nutricional que posúe é ideal para levar unha vida sa durante o embarazo.

consumir ácido fólico durante el embarazo

Froitos secos

Froitos secos como as améndoas, as noces e as abelás conteñen ata 100 microgramos de ácido fólico por cada 100 gramos. Pódelos consumir de maneira diaria, pero sempre coidando a cantidade, xa que son alimentos moi calóricos.

Ademais de por ser alimentos con ácido fólico, os froitos secos son moi beneficiosos para a saúde do corazón, os ósos e músculos e o cabelo. Á súa vez, son excelentes antioxidantes para as células, favorecen o sistema nervioso e a memoria e axudan a manter un peso saudable se se consomen con moderación.

Xudías brancas

Ademais de ser unha fonte de hidratos de carbono e proteínas de orixe vexetal, as xudías brancas son ricas en fibra e ácido fólico. Así mesmo, conteñen unha gran cantidade de minerais, como o magnesio, o potasio, o calcio, o fósforo, o ferro e o zinc.

Un dos alimentos con ácido fólico máis recomendados en calquera dieta. Non en balde, as xudías brancas son aptas para todas as idades e contribúen a mellorar a túa saúde intestinal, reducindo os niveis de estrinximento. Tamén reducen o colesterol e os problemas de hipertensión.

el brócoli contiene ácido fólico

Brócoli

As verduras posúen unha gran cantidade de ácido fólico, especialmente as de folla verde. De todas elas, hai que destacar o brócoli, con case 60 microgramos de ácido fólico por cada 100 gramos. Unha porcentaxe que mesmo se pode ver incrementada ata os 100 microgramos se preparas o brócoli cocido.

O brócoli é unha das verduras con maior valor nutritivo. Sen ir máis lonxe, ten un baixo índice de calorías e carbohidratos, por iso é polo que sempre está presente nas dietas saudables. Un dos seus aspectos máis interesantes é que a podes preparar de múltiples maneiras: ao forno, cocida, no microondas, en purés, etc.

Cereais enriquecidos

O último dos 5 alimentos con ácido fólico que che recomendamos son os cereais enriquecidos. Conteñen, nin máis nin menos, ata 200 microgramos de ácido fólico por cada 100 gramos. Son perfectos para tomar no almorzo, gozando dunha dieta saudable.

Se o desexas, como alternativa podes optar polos flocos de avea integral, que conteñen 60 microgramos de ácido fólico por cada 100 gramos.

Estes son 5 dos alimentos que conteñen ácido fólico e que terás que incluír na túa dieta se estás embarazada. Alimentos moi beneficiosos para o teu organismo e para o óptimo desenvolvemento do feto.