Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa bizccoho lima pistacho portada

Biscoito de lima e pistacho

Esta receita nova de biscoito combina o encanto do caseiro cun dos ingredientes máis en tendencia: o pistacho. A súa textura suave e o seu característico matiz tostado convertérono nun imprescindible da repostería actual, e aquí levámolo a outro nivel ao fusionalo coa frescura cítrica da lima.
O resultado é un biscoito diferente, aromático e elegante, ideal para sorprender en calquera ocasión e darlle un aire moderno á mesa sen renunciar á sinxeleza.
Etiqueta/s:Biscoito, lima, pistacho, sabroso
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción1 hour
Tempo total1 hour 10 minutes
Prato Almorzo
Cociña Mediterránea
Racións 6 persoas

Equipamento

  • 1 Batedora de baleas
  • 1 Bol
  • 1 Espátula
  • 1 Molde de forno
  • 1 Papel vexetal
  • 1 Rallador

Ingredientes
  

  • 200 g manteiga a temperatura ambiente
  • 200 g fariña
  • 200 g azucre
  • 1 cda vainilla
  • 10 g fermento
  • 4 Ovos
  • 2 Limas
  • 125 g pistacho sen casca

Elaboración paso a paso
 

  • Acender o forno a 180 graos.
  • Bater manteiga, vainilla e azucre, 3 minutos con batedora de baleas.
  • Engadir ovos e bater 5 minutos máis.
  • Tamizar a fariña e o fermento e mesturar con espátula.
  • Incorporar a ralladura dunha lima e o seu zume, mesturar.
  • Engadir a masa a un molde de forno forrado con papel vexetal e enfornar 60 minutos.
  • Cando leve 30 minutos de forno, tapar cunha folla de papel vexetal para evitar que se queime.
  • Retirar do forno, deixar arrefriar e desmoldar.

VOLVER