Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

pizza de boniato

Pizza de masa saudable de boniato

A pizza de masa saudable de boniato é unha receita sorprendente, doada de facer, saudable e deliciosa. Especialmente indicada para os que queren coidar a súa alimentación e comer rico. En contra do que poidades pensar, esta masa, finita e allea a unha elaboración complexa, resulta riquísima e moi sinxela de elaborar.
Esta pizza de boniato, prepárase en moi pouco tempo e o seu sabor namorarate desde o primeiro bocado. O sabor lixeiramente doce do boniato na masa e ese queixo derretido é marabilloso!
Se buscas receitas SEN GLUTE, utiliza nesta masa as fariñas sen GLUTE que che suxiro e poderás gozar desta orixinal pizza.
Os ingredientes desta receita son de GADIS, o meu supermercado habitual, onde encontro a mellor calidade ao menor prezo.
A min esta é unha pizza que me encanta, pero se as receitas orixinais non son o teu, entón podes premer noutras RECEITAS DE PIZZAS que hai publicadas neste blog onde seguro que encontras algo máis do teu gusto.
Imprimir receita
Prato Cea saudable, Ceas rápidas, Xantar
Cociña Italiana, Saudable, Sen fariñas
Racións 1 pizza

Ingredientes
  

  • 380 g de boniato asado
  • 150 g de fariña de trigo integral, ou fariña de arroz ou avea moída
  • 1 ovo L
  • 1/2 culleradiña de sal
  • 1 cullerada de aceite de oliva virxe extra
  • Chisco de ourego, pementa negra, pemento doce, allo en po
  • 7 g de po para enfornar

Para cubrir

  • Passata en cantidade necesaria para cubrir a pizza
  • Ourego
  • 6 tomates cherrys partidos á metade
  • 30 g de queixo parmesano
  • 100 g de queixo mozarella ou semellante
  • 1/4 de pemento italiano cortado en rodas
  • 50 g de xamón serrano
  • Alfábega fresca

Elaboración paso a paso
 

  • Lavar o bo boniato e asalo na frixidora a 190 ºC uns 35 ou 40 minutos ou ata que piquemos na polpa o notemos tenro. Deixar atemperar, mondar e esmagalo ata formar un puré.
  • Poñer o puré de boniato nun bol, engadir o ovo lixeiramente batido, a fariña escollida, o po para enfornar, as especias, o sal, o aceite e mesturar ata obter unha mestura homoxénea. Poñela nun bol, cubrir con filme e refrixerar media hora.
  • Estende a masa sobre un papel de forno, modelando unha base de pizza redonda e fina.
  • Meter no forno prequentado a 10 minutos a 185 ºC calor abaixo e arriba. Posteriormente, subimos a temperatura a 195 ºC calor abaixo e arriba 10 minutos máis.
  • Retiramos a base da pizza do forno e cubrimos coa passata, un pouco de ourego, o parmesano, a mozarella e imos poñendo os tomates Cherry e o pemento italiano. Subimos outra vez o forno a 220 ºC e desta volta poñemos a bandexa na segunda guía do forno para favorecer un torrado da sola da pizza e deixamos uns 8 minutos aproximadamente, ou ata que vexamos que o queixo está totalmente derretido.
  • Retira a bandexa do forno, regamos cun fino fío de aceite de oliva virxe extra e decoramos con alfábega fresca.
  • Sirve e a desfrutar!

Video

Notas

Consellos:
BONIATO EN MICROONDAS: Poñer o ou os boniatos nunha fonte, tapar cunha tapa adecuada e programar a máxima potencia entre 7 e 8 minutos. Comprobar o punto da polpa picándoo cunha brocheta ou cun coitelo; debería estar tenro por todas as partes. Se aínda ofrece resistencia, darlle a volta e programar de novo en intervalos de 30 segundos, ou dun minuto, se estivese demasiado duro, ata que estea tenro.

VOLVER