Lavar o bo boniato e asalo na frixidora a 190 ºC uns 35 ou 40 minutos ou ata que piquemos na polpa o notemos tenro. Deixar atemperar, mondar e esmagalo ata formar un puré.
Poñer o puré de boniato nun bol, engadir o ovo lixeiramente batido, a fariña escollida, o po para enfornar, as especias, o sal, o aceite e mesturar ata obter unha mestura homoxénea. Poñela nun bol, cubrir con filme e refrixerar media hora.
Estende a masa sobre un papel de forno, modelando unha base de pizza redonda e fina.
Meter no forno prequentado a 10 minutos a 185 ºC calor abaixo e arriba. Posteriormente, subimos a temperatura a 195 ºC calor abaixo e arriba 10 minutos máis.
Retiramos a base da pizza do forno e cubrimos coa passata, un pouco de ourego, o parmesano, a mozarella e imos poñendo os tomates Cherry e o pemento italiano. Subimos outra vez o forno a 220 ºC e desta volta poñemos a bandexa na segunda guía do forno para favorecer un torrado da sola da pizza e deixamos uns 8 minutos aproximadamente, ou ata que vexamos que o queixo está totalmente derretido.
Retira a bandexa do forno, regamos cun fino fío de aceite de oliva virxe extra e decoramos con alfábega fresca.
Sirve e a desfrutar!