Propiedades e o valor nutricional do tomate

Fecha: Abril 5, 2021

O tomate é un dos alimentos máis habituais en calquera dieta. Pola súa versatilidade, non debe faltar nunca na túa cociña. Pero tamén polos múltiples beneficios para a saúde que posúe. Toca, pois, coñecer cales son as propiedades e o valor nutricional do tomate. Unha hortaliza orixinaria de América e que comezou a cultivarse para o seu consumo a partir do século XVIII. Na actualidade, estímase que existen máis de 10.000 variedades diferentes de tomates. En España, as máis comúns son o tomate cherry, o tomate RAF, o tomate pera, o corazón de boi, o tomate redondo ou o Kumato. Sexa cal sexa a variedade que elixas, poderás desfrutar no seu consumo dun bo número de propiedades beneficiosas.

Propiedades do tomate

Propiedades del tomate
De entre as principais propiedades do tomate, hai que destacar o seu alto contigo en vitamina A. Esta vitamina protexe a visión de certas enfermidades dexenerativas. Tamén contén altos niveis en vitamina C e E. Ademais, o tomate é un alimento que posúe minerais coma o ferro e a vitamina K. Dous compoñentes que melloran a circulación sanguínea. O tomate é tamén un alimento que contén un bo número de desoxidantes (licopenos e carotenos). Por esta razón, coida a pel e retrasa nela os signos do envellecemento. Unha eliminación de toxinas que tamén se ve favorecida grazas ós seus niveis altos de potasio e baixos en sodio. Así mesmo, posúe a fibra suficiente como para que o tránsito intestinal dunha persoa se desenrole de forma debida. Un alimento baixo en calorías e que está considera un diurético natural. Algo que resulta perfecto para aquelas persoas que desexan levar unha dieta para baixar peso. Ademais, non só contén minerais coma o ferro e o potasio, tamén magnesio, fósforo, calcio, zinc e manganeso.

Propiedades negativas do tomate

A pesar de todo o anterior, tamén hai unha serie de propiedades negativas do tomate que deben terse en conta. O tomate é un alimento que ten un elevado índice de acidez. Por esta razón, non resulta recomendable consumilo cando se teñen aftas na boca. Por outro lado, tampouco é aconsellable tomalo se se sofren problemas dixestivos (refluxo, acidez de estómago, úlceras estomacais, etc.). As persoas que presentan problemas renais tampouco deben facer un consumo elevado do tomate, polo seu contido en potasio.

Valor nutricional do tomate

O valor nutricional do tomate por cada 100 gramos é o seguinte:
  • Calorías: 22.
  • Proteínas; 1 gramo.
  • Graxas totais: 0,11 gramos.
  • Hidratos de carbono: 3,5 gramos.
  • Fibra: 1,4 gramos.
  • Calcio: 11 miligramos.
  • Ferro: 0,6 miligramos.
  • Magnesio: 10 miligramos.
  • Zinc: 0,22 miligramos.
  • Sodio: 9 miligramos.
  • Vitamina B6: 0,11 miligramos.
  • Auga: 94 gramos.
  • Vitamina C: 26 miligramos.
  • Potasio: 290 miligramos.
  • Vitamina E: 1,2 miligramos.
  • Fósforo: 27 miligramos.
  • Vitamina A: 0,22 miligramos.
  • Vitamina B3: 0,9 miligramos.
As propiedades e o valor nutricional do tomate amosan que é un alimento imprescindible en calquera dieta. Unha hortaliza que, curiosamente, foi considerada nas súas orixes coma un froito tóxico ou unha froita meramente decorativa. Sen embargo, o seu alto contido en auga, vitaminas, desoxidantes e fibra alimentaria fano ideal para incluír en salsas, ensaladas e moitos outros preparados. Trata de incluír algo de tomate en todos os teus pratos e gañarás en saúde.