Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

helado portada

Xeado de plátano

Se es fan do plátano e buscas unha sobremesa fácil, rápido e delicioso, este xeado caseiro vai encantar. Non necesitas heladera nin complicarche demasiado: con poucos ingredientes e en moi pouco tempo terás unha crema suave e refrescante.
A combinación do plátano con chips de chocolate achega un contraste irresistible, e se ademais súmaslle un toque de crema de cacahuete, o resultado é aínda máis especial. Ideal para gozar en calquera momento, este xeado é a proba de que o sinxelo pode ser absolutamente delicioso.
Etiqueta/s:Fácil, Saudable, Xeado
Imprimir receita
Tempo de preparación5 minutes
Tempo de conxelador6 hours
Tempo total6 hours 5 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Italiana
Racións 3 persoas

Equipamento

  • 1 Robot triturador
  • 1 Conxelador
  • 1 Molde para conxelar

Ingredientes
  

  • 3 Plátanos
  • 250 ml nata
  • 2 cdas crema de cacahuete ou leite condensado
  • 1 cdta vainilla
  • Chips de chocolate

Elaboración paso a paso
 

  • O primeiro paso será cortar e conxelar o plátano. Cortámolo en rodas, poñémolo nun bol e ao conxelador.
  • Pasadas unhas horas, botamos nun robot picador o plátano conxelado, a crema de cacahuete e a cullerada de vainilla.
  • Cando estea todo medianamente triturado, engadimos a nata e integramos uns 10 segundos.
  • Por último, engadimos os chips de chocolate e remexemos. Lembra reservar unha manchea para poñer por enriba.
  • Poñemos a mestura nun molde tipo plumcake, se temos, ou en calquera recipiente que teñas pola casa. Metemos no conxelador e agardamos.
  • Para unha maior cremosidade, aconsello sacar do conxelador tras unha hora e remexer. Desta forma, rompemos os típicos cristais. Podes facelo varias veces.
  • Despois dunhas 4/6 horas, sacamos do conxelador e servimos unhas bólas nunha copa , acompañado duns chips de chocolate por enriba.

VOLVER