Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

vicgyssoise de pera y almendra 3

Vichyssoise de pera e alméndoa

Esta vichyssoise de pera e améndoa salvarache en moitas ocasións. Co allo porro como base desta receita de sopa fría, darémoslle un toque diferente engadindo pera e améndoas.
Autor/a: Carmen Albo - Guisándome la vida
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción25 minutes
Tempo total35 minutes
Prato Entrante, Sopa
Cociña Francesa
Racións 6 persoas

Equipamento

  • 1 Tixola
  • 1 batedora (debe ter potencia)

Ingredientes
  

  • 3 allos porros (grandes)
  • 2 cebolas (grandes)
  • 1 l caldo de verduras
  • 10 ml aceite de oliva virxe
  • 25 g manteiga
  • 3 cda améndoa moída
  • 4 cda améndoa laminada
  • 200 ml nata para cociñar
  • sal e pemienta

Elaboración paso a paso
 

Preparación crema:

  • Lavamos e cortamos en rodas grosas a parte branca de 3 allos porros ben grandes.
  • Lavamos e cortamos en 6 anacos 2 ceboliñas grandes e frescas.

Cociñado crema:

  • Rehogamos ambas verduras en un poco de aceite al que añadiremos un poco de mantequilla. Salamos. Cuando empiecen a estar pochadas, añadimos 3 cucharadas colmadas de almendra molida y dejamos que se empape bien con  y el puerro y la cebolleta.
  • Engadimos un litro de caldo de verduras e deixamos facer uns 25 minutos  a lume medio e tapado para que non se evapore moito caldo. Eu engadín tamén unha cunca de auga para que a crema non quedase moi espesa. Batemos con turmix e reservamos.

Empratado:

  • Nunha tixola torramos unhas améndoas laminadas, salgamos e reservamos.Só nos queda bater co batedor a crema, dispoñela na cunca na que se vai servir e decorar cun fío de nata e cunha moreíña da améndoa laminada torrada que reservarmos.

VOLVER