Esta vichyssoise de pera e améndoa salvarache en moitas ocasións. Co allo porro como base desta receita de sopa fría, darémoslle un toque diferente engadindo pera e améndoas.
Lavamos e cortamos en rodas grosas a parte branca de 3 allos porros ben grandes.
Lavamos e cortamos en 6 anacos 2 ceboliñas grandes e frescas.
Pelamos e cortamos 2 peras. Reservamos.
Cociñado crema:
Refogaamos ambas as verduras nun pouco de aceite ao que engadiremos un pouco de manteiga. Salgamos. Cando empecen a estar pochadas, engadimos as peras partidas e rehogamos. Incorporamos 3 culleradas colmadas de améndoa moída e deixamos que se empape ben co allo porro, a ceboliña e a pera.
Engadimos un litro de caldo de verduras e deixamos facer uns 25 minutos a lume medio e tapado para que non se evapore moito caldo. Eu engadín tamén unha cunca de auga para que a crema non quedase moi espesa. Batemos con turmix e reservamos.
Empratado:
Nunha tixola torramos unhas améndoas laminadas, salgamos e reservamos.Só nos queda bater co batedor a crema, dispoñela na cunca na que se vai servir e decorar cun fío de nata e cunha moreíña da améndoa laminada torrada que reservarmos.