Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

tarta queso 06 1 1 portada

Torta de queixo

Se hai unha sobremesa que nunca falla, é a torta de queixo. Suave, cremosa e con ese toque caseiro que a fai irresistible, esta receita ao forno é perfecta para quen ten antollo de doce e non quere complicarse a vida. Con ingredientes sinxelos e fácil de facer, poderás gozar dunha torta de queixo ao forno que conquista desde o primeiro bocado. Un clásico que nunca pasa de moda!
Etiqueta/s:Fácil, Queixo, Torta
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción40 minutes
Enfriado4 hours
Tempo total4 hours 55 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Molde desmontable redondo mellor se está cuberto con papel de forno ou engraxado
  • 1 Bol grande para mesturar todos os ingredientes
  • 1 Batedor de baleas manual ou eléctrico, para bater a mestura
  • 1 Espátula para alisar a superficie antes de enfornar
  • 1 Forno necesario para cocer a torta
  • 1 Neveira para arrefriar a torta polo menos 4 horas
  • 1 Cuchillo o espátula de servir coitelo ou espátula de servir

Ingredientes
  

  • 500 g queixo crema (tipo Philadelphia)
  • 200 ml nata para montar (35% graxa)
  • 150 g azucre
  • 3 uds ovos grandes
  • 1 cda fariña de trigo (opcional)
  • Manteiga (para engraxar o molde)
  • Mel, froitos vermellos ou froitos secos (para servir)

Elaboración paso a paso
 

  • Quenta o forno a 180 °C con calor arriba e abaixo.
  • Bate o queixo crema co azucre ata que quede cremoso.
    tarta queso 02 1 1
  • Engade os ovos uno a un, daquela a nata e, se usas, a fariña. Mestura ben.
    tarta queso 03 1 1
  • Engraxa un molde redondo desmontable con manteiga ou cúbreo con papel de forno.
  • Verte a mestura no molde e alisa a superficie cunha espátula.
    tarta queso 05 1 1
  • Enforna durante 30-40 minutos a 180 °C. Debe dourarse por arriba e o centro quedar lixeiramente tembloroso.
  • Deixa arrefriar primeiro a temperatura ambiente. Logo refrixera polo menos 4 horas (idealmente dun día para outro).
  • Desmolda e serve soa ou acompañada de mel, froitos vermellos ou froitos secos.
    tarta queso 06 1 1

VOLVER