Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

timbal fresco de boniato 14 portada

Timbal fresco de boniato

O timbal fresco de batata é desas receitas que sorprenden a primeira vista e conquistan ao primeiro bocado. Suaves capas de batata, combinadas con ingredientes frescos e lixeiros, crean un prato cheo de cor, sabor e texturas que se gozan tanto na mesa como na presentación. Perfecto para quen busca opcións saudables, creativas e fáciles de preparar, este timbal convértese nunha alternativa deliciosa para unha comida lixeira, unha entrada especial ou mesmo como guarnición elegante.
Etiqueta/s:boniato, Fácil, Sen glute
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción12 minutes
Tempo total22 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Cazo
  • 1 Recipiente apto para microondas
  • 1 Prensa de verduras/Pasapurés

Ingredientes
  

  • 3 Boniatos medianos
  • 4 Ovos
  • 1 Aguacate grande
  • 1/2 Ceboliña
  • 1 Lata de bonito en aceite grande
  • 1 Maionesa industrial
  • 2 cdas leite
  • Aceite ao gusto
  • Sal ao gusto
  • Pementa ao gusto

Elaboración paso a paso
 

Preparación

  • Cocemos 2 ovos en auga durante 11 ou 12 minutos. Arrefriamos, pelamos e reservamos.
  • Sen mondar, fregamos ben os boniatos cun cepillo ou cun estropallo. Cando estean limpos e ben mollados, introducímolos no micro, nun recipiente adecuado, durante 10 minutos  a máxima potencia. Arrefriamos e reservamos.
  • En canto os boniatos estean mornos, mondámolos. Pode facerse coas mans porque a pel vaise desprender con moita facilidade.
  • Vertemos o aceite de oliva da conserva de bonito sobre os boniatos mondados,, salgamos e esmagámolos con axuda dunha prensa de verduras ou dun pasapurés. Reservamos.
  • Cortamos o aguacate, a ceboliña e os ovos duros en rodas ao noso gusto.

Montaxe do prato

  • Con axuda dun aro de empratar, colocamos unha capa de puré de boniato e deixamos plano. Sobre ela, colocamos unhas láminas de aguacate e salgamos lixeiramente outra vez.
  • Enriba, dispoñemos as rodas de ovos duro, unhas arandelas de cebola e o bonito en conserva esmigallado.Terminamos o timbal coronándoo con outra capa de puré de boniato.
  • Presionamos cunha culler e retiramos o aro.
    Cubrimos o timbal cunha maionesa lixeira, que podemos facer na casa, ou con maionesa industrial que, para evitar problemas alimentarios, podemos conseguir alixeirar cun pouco de leite e limón.
  • Decoramos cun anaco de aguacate, cun pouco de xema cocida e cun talo verde da ceboliña.

VOLVER