O timbal fresco de batata é desas receitas que sorprenden a primeira vista e conquistan ao primeiro bocado. Suaves capas de batata, combinadas con ingredientes frescos e lixeiros, crean un prato cheo de cor, sabor e texturas que se gozan tanto na mesa como na presentación. Perfecto para quen busca opcións saudables, creativas e fáciles de preparar, este timbal convértese nunha alternativa deliciosa para unha comida lixeira, unha entrada especial ou mesmo como guarnición elegante.
Cocemos 2 ovos en auga durante 11 ou 12 minutos. Arrefriamos, pelamos e reservamos.
Sen mondar, fregamos ben os boniatos cun cepillo ou cun estropallo. Cando estean limpos e ben mollados, introducímolos no micro, nun recipiente adecuado, durante 10 minutos a máxima potencia. Arrefriamos e reservamos.
En canto os boniatos estean mornos, mondámolos. Pode facerse coas mans porque a pel vaise desprender con moita facilidade.
Vertemos o aceite de oliva da conserva de bonito sobre os boniatos mondados,, salgamos e esmagámolos con axuda dunha prensa de verduras ou dun pasapurés. Reservamos.
Cortamos o aguacate, a ceboliña e os ovos duros en rodas ao noso gusto.
Montaxe do prato
Con axuda dun aro de empratar, colocamos unha capa de puré de boniato e deixamos plano. Sobre ela, colocamos unhas láminas de aguacate e salgamos lixeiramente outra vez.
Enriba, dispoñemos as rodas de ovos duro, unhas arandelas de cebola e o bonito en conserva esmigallado.Terminamos o timbal coronándoo con outra capa de puré de boniato.
Presionamos cunha culler e retiramos o aro.Cubrimos o timbal cunha maionesa lixeira, que podemos facer na casa, ou con maionesa industrial que, para evitar problemas alimentarios, podemos conseguir alixeirar cun pouco de leite e limón.
Decoramos cun anaco de aguacate, cun pouco de xema cocida e cun talo verde da ceboliña.