Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

foto portada

Tarta de dous queixos

Se buscas unha sobremesa sinxela pero irresistible, esta torta de dous queixos é a elección perfecta. Preparada con ingredientes básicos que atopas facilmente en calquera supermercado, combina o mellor da cociña caseira cun toque de elegancia.
A súa textura cremosa e o seu sabor intenso conquistan desde o primeiro bocado, converténdoa na opción ideal tanto para sorprender nunha comida especial como para gozar en casa sen complicacións.
Etiqueta/s:cheesecake, Sobremesa fácil, Tarta de queixo
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción40 minutes
Tiempo de refrigeración1 hour
Tempo total1 hour 50 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Americana, Doce, Galega, Repostería
Racións 10 persoas

Equipamento

  • 1 Molde de 22 cm. Eu usei un de 18 cm e fixen 4 vasiños co resto da mestura que hornée na airfryer.
  • 1 Bol para a preparación

Ingredientes
  

  • 175 g galletas de tipo Digestive Fontaneda
  • 80 g manteiga Kerrygold sen sal
  • 550 g queixo crema Philadelphia
  • 75 g queixo gorgonzola ou outro queixo azul. Tamén se pode empregar o mesmo peso en queixo crema Ballarini.
  • 125 g iogur grego sen azucre Danone
  • 150 g azucre
  • 200 g nata 35% mg Feiraco
  • 35 g fariña de trigo ou de maicena
  • 1 cdta extracto de vainilla
  • Marmelada de amorodos, arandos, frambuesas, amorodos, physalis,etc. Para a decoración.

Elaboración paso a paso
 

Para a base

  • Trituramos as galletas e mesturámolas coa manteiga abrandada, cubrimos a base e as paredes do molde coa mestura, refrixeramos ata o momento do seu uso. (podes poñer as galletas partidas nunha bolsa de plástico, pechala e pasarlle o rodete por encima, dese modo quedan trituradas).

Para o recheo

  • Vertemos nun bol ou no vaso do noso robot de cociña, todos os ingredientes da torta, e triturar ata obter unha mestura homoxénea.
  • Envorcamos a mestura do recheo no molde e enfornamos a 200º C con calor abaixo e arriba entre 30 e 40 minutos. Vixiamos o noso forno e se a superficie tóstase demasiado, cubrimos con papel de aluminio.
  • Unha vez terminado o enfornado, abrimos lixeiramente a porta do forno para que a calor vaia diminuíndo aos poucos.
  • Finalmente retiramos a torta do forno, deixámola arrefriar totalmente sen desmoldar. Cando pasase máis dunha hora,deixamos outro intre na neveira para conseguir o punto ideal de consistencia e desmoldamos. O ideal sería deixala repousar toda a noite.

Para a decoración

  • Cobre con marmelada e decora con froitas do teu gusto.

Notas

  • Convén que todos os ingredientes estean fose da neveira polo menos unha hora antes de poñernos a elaborar esta torta.
  • Se che esqueciches de sacar os ingredientes da neveira: - quenta un prato fondo (con que o poñas no micro cun pouquiño de auga, serve) vertes os queixos e a crême fraîche e amornarase rapidamente.- Os ovos pódelos introducir dous ou tres minutos en auga tépeda e amornaranse.Queda bastante alta, así que se queres podes facer esta mesma receita nun molde de 24 ou 26 cm de diámetro, iso si, deberás de poñer 200 gr. de galletas e 80 gr. de manteiga para a base, o recheo será suficiente coas cantidades indicadas.

VOLVER