Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

pulpo feira 06 1 1 portada

Polbo á feira

O polbo á galega é unha opción que nunca falla. É unha receita tradicional, sinxela e con moito sabor, ideal para cando queres algo especial sen complicarche demasiado. Un prato dos que se gozan de verdade, perfecto para compartir.
Etiqueta/s:Fácil, Galicia, Polbo, Tradicional
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción45 minutes
Tempo de repouso5 minutes
Tempo total1 hour
Prato Prato principal
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Pota grande para cocer o polbo
  • 1 Culler de madeira para mover ou sacar o polbo se é necesario
  • 1 Escarvadentes ou garfo para comprobar o punto de cocción do polbo
  • 1 Táboa de cortar para cortar o polbo unha vez cocido
  • 1 Tesoiras de cociña para cortar o polbo en toros
  • 1 Prato de madeira ou chairo tradicional para servir, pero pode usarse calquera prato
  • 1 Cazo ou jarrita para verter o aceite sobre o polbo (opcional)

Ingredientes
  

  • 1 Polbo (desconxelado)
  • 1 o 2 follas de laurel
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Sal groso
  • Pimentón doce
  • Pimentón picante

Elaboración paso a paso
 

Cocción do polbo

  • Lava ben o polbo desconxelado baixo auga fría para eliminar impurezas.
    pulpo feira 01 1 1
  • Ferve auga cunhas follas de loureiro. Cando rompa a ferver, introduce o polbo na auga quente e sácao rapidamente tres veces (opcional).
    pulpo feira 02 1 1
  • Deixa cocer o polbo na auga con loureiro ata que ao picalo cun escarvadentes estea tenro e despréndase facilmente.
  • Apaga o lume e deixa repousar o polbo na auga de cocción uns minutos antes de cortalo.

Corte do polbo

  • Saca o polbo, escorre ben e córtao en toros de aproximadamente 1 cm cunhas tesoiras ou coitelo.
    pulpo feira 03 1 1

Aderezo e presentación

  • Coloca os toros nun prato de madeira ou chairo. Engade sal groso, pemento doce e picante ao gusto, e un bo chorro de aceite de oliva virxe.
    pulpo feira 04 1 1

VOLVER