Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

5 pasta sin gluten con setas y calabaza asada

Pasta de lentella vermella con cogomelos e prebe de cabaza asada

Buscas unha receita saudable, reconfortante e chea de sabor? Este prato é a opción perfecta. A pasta de lentella vermella é unha alternativa sen glute e rica en proteínas, mentres que a salsa de cabaza asada achega un toque doce e cremoso que combina marabillosamente co sabor intenso das setas. Ideal para unha comida nutritiva e sen complicacións, este prato converterase nun imprescindible na túa cociña.
Etiqueta/s:Cabaza, Cogomelos, Pasta, Pasta sin gluten, Sen glute
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tempo de cocción15 minutes
Prato Prato principal
Cociña Española
Racións 2 persoas

Equipamento

  • Tixola
  • Cazo
  • Pota
  • Táboa de cortar
  • Batedor

Ingredientes
  

Para a pasta

  • 150 g pasta sen glute de lentella vermella
  • 300 g cogomelos recomendo os cogomelos Shimeji
  • 1 dte allo
  • 1 chorriño de viño blanco
  • 1 cda queixo relado
  • Sal
  • Pementa negra
  • Aceite de oliva virxen extra

Para a salsa:

  • 450 g cabaza asada
  • 200 ml leite
  • 1 ud allo porro (parte branca)
  • 1 dte allo
  • Sal
  • Pementa negra
  • Aceite de oliva virxen extra

Elaboración paso a paso
 

Para a pasta:

  • Pelar, cortar e rustrir un dente de allo. Refogar os cogomelos cunhas areas de sal. Cando estean dourados, engadir un chorriño de viño branco ata que se evapore. Engadir sal e pementa e reservar.
  • Cocer a pasta en auga con sal durante 4 min. Escorrer e reservar.

Para a salsa:

  • Pelar, cortar e rustrir o allo porro e un dente de allo. Engadir a cabaza asada, sal, pementa e incorporar a noz moscada.
  • Engadir o leite e cociñar a lume lento durante 7 min. Triturar.

Para montar o prato:

  • Rustrir os cogomelos coa pasta e engadir o prebe de cabaza.
  • Servir cun pouco de queixo relado e taquiños de cabaza asada.

Notas

Tamén podes preparar este prato con cabaza crúa, cociñándoa ao vapor, ao microondas ou en frixidora de aire durante uns minutos, pero o toque asado que lle dá ao forno proporciónalle un extra de sabor.

VOLVER