Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

lubina al horno 07 1 1 e1750231907621

Lubina ao forno

A lubina ao forno é un prato clásico da nosa cociña, perfecto para gozar do sabor do mar cunha preparación sinxela e natural. É unha receita ideal para comidas en familia ou para sorprender con algo delicioso sen complicarte na cociña.
Na súa versión tradicional, a lubina ásase sobre unha base de patacas cortadas finas e cebola, que se cociñan lentamente no forno co zume do propio peixe e un pouco de aceite de oliva. O resultado é un prato equilibrado, saboroso e que respecta ao máximo a calidade da materia prima.
Etiqueta/s:Forno, Peixe, Tradicional
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tempo de cocción30 minutes
Prato Primeiro prato
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Bandexa de forno para colocar as patacas, cebolas e lubina
  • Coitelo para cortar patacas, cebola e facer cortes no peixe
  • Táboa de cortar para preparar as verduras e o peixe
  • Espátula para servir o peixe cos seus acompañamentos
  • Cunca pequena (opcional, para mesturar o perexil ou marinar ingredientes)

Ingredientes
  

  • 2 uds lubinas (800g cada unha, limpas)
  • 4 uds patacas medianas
  • 2 uds cebolas grandes
  • 2 dientes de allo
  • 150 ml de viño branco
  • 100 ml de aceite de oliva
  • 1 ud limón en rodaxas ou zume
  • Pirixel fresco picado ao gusto
  • Sal e pementa ao gusto

Elaboración paso a paso
 

  • Quenta o forno a 200 °C con calor arriba e abaixo.
  • Pela e corta as patacas en rodas finas e as cebolas en anacos. Aliña e mete no forno 15 minutos nunha bandexa con aceite.
    lubina al horno 06 1 1
  • Fai cortes nos lombos. Salpimenta e enche con limón e perexil.
    lubina al horno 02 1 1
  • Coloca a lubina sobre as verduras. Engade viño, aceite e allo en rodaxes.
    lubina al horno 04 1 1
  • Asa durante 10-15 minutos segundo o tamaño do peixe.
  • Espolvorea perexil fresco e serve quente con patacas e cebola.

VOLVER