Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa lasana calabaza pollo 1

Lasaña de outono con polo, cogomelos e cabaza

Lasaña con ingredientes de temporada, jugosa y perfecta para una comida o cena en esta época del año.
Etiqueta/s:Temporada
Imprimir receita
Tempo de preparación45 minutes
Tempo de cocción20 minutes
Grill5 minutes
Tempo total1 hour 10 minutes
Prato Prato principal
Cociña Mediterránea
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Bandexa de forno
  • 1 Tixola
  • 1 recipiente apto para forno

Ingredientes
  

  • 400 g cabaza
  • 500 g peitugas de polo
  • 150 g cogomelos
  • 40 g manteiga
  • 40 g maizena
  • 700 ml leite
  • 1 ud cebola
  • 5 g noz moscada
  • 10 g tomiño
  • 12 placas lasaña
  • Aceite de oliva
  • Sal

Elaboración paso a paso
 

  • Cortar a cabaza en lonchas finas, así ásase antes. Dispoñer nunha bandexa de forno con aceite de oliva e mais sal. Meter no forno durante 20 minutos aproximadamente a 180 graos.
  • Nunha tixola pasar a cebola picadiña, 5 minutos.Engadir o polo en dados pequenos e cociñar 5 minutos.
  • Engadir os cogomelos, sal, especias e cociñar 5 minutos máis. Reservar.
  • Sacar a cabaza do forno, machucar para formar un puré. Reservar.
  • Nunha tixola, facer o bechamel: derreter a manteiga, engadir a maicena e cociñar 5 minutos. Agregar o leite quente, remexer ata que espese. Engadir sal e noz moscada.
  • Incorporar ao bechamel o puré de cabaza e mesturar para integrar.
  • Formar a lasaña en fontes individuais ou nunha grande. Se son pequenas, mellor cortar as placas e alternar capas de bechamel, pasta e polo con cogomelos.
  • Engadir queixo relado, meter no forno 20 minutos e 5 minutos máis de grill.

Video

VOLVER