Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

hojaldre de alcachofas y burrata 7

Follado de alcachofas e burrata

Esta receita de follado de alcachofas e burrata, ademais dunha forma diferente de tomar alcachofas, é un entrante diferente, divertido e delicioso.  E, acompañado dunha ensalada rica, non é por nada, pero convértese nun prato principal completo e estupendo.
Autor/a: Carmen Albo - Guisándome la vida
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción20 minutes
Tempo total35 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 6 persoas

Equipamento

  • 1 Bandexa de forno
  • 1 Coitelo
  • 1 recipiente para mesturar

Ingredientes
  

  • 6 alcachofas
  • 1 prancha de follado
  • 150 g burrata
  • 1 limón
  • 100 g abelás torradas
  • 1 cda pemento doce
  • 1 ceboliña
  • aceite de oliva virxe extra
  • pirixel
  • sal
  • pementa

Elaboración paso a paso
 

Preparación alcachofas:

  • Retiramos as follas exteriores das alcachofas, cortamos a punta e pelamos o talo. Para evitar que  se oxiden, fregámolas con limón e introducímolas nun bol con auga fría, pirixel e unhas rodas de limón.
  • Cortamos a ceboliña e as alcachofas en láminas finas. Nun bol, engadímoslles aceite de oliva, sal, pemento doce e pementa. Remexemos ben para que se impregnen.
    hojaldre de alcachofas y burrata 2 1

Preparación hojaldre:

  • Colocamos a lámina de follado nunha bandexa e picamos ben cun garfo por toda a súa superficie para evitar que inche no forno.
  • Estendemos ben  as alcachofas sobre a lámina de follado.  Engadimos un chisco máis de aceite por enriba.
    hojaldre de alcachofas y burrata 4 1

Cocinado:

  • Introducimos no forno o follado coas alcachofas uns 20 minutos a 190º. Pasado ese tempo, vemos como está o follado de feito. Se aínda esta abrancazado e branco, poñemos a bandexa do follado na parte baixa do forno uns 5 minutos máis.

Salsa de condimento:

  • Nunha cunca mesturamos os tomates secos en aceite e picados coas abelás torradas, esmagámolas un pouco e engadimos unhas culleradas de aceite virxe. Remexemos ben e reservamos.

Emplatado:

  • Engadimos os anacos de burrata,  terminamos coa salsa de abelás por enriba e, como remate,  decoramos co talo verde e crocante dunha ceboliña fresca ben cortadiño.
    hojaldre de alcachofas y burrata 10

VOLVER