Esta receita de follado de alcachofas e burrata, ademais dunha forma diferente de tomar alcachofas, é un entrante diferente, divertido e delicioso. E, acompañado dunha ensalada rica, non é por nada, pero convértese nun prato principal completo e estupendo.
Retiramos as follas exteriores das alcachofas, cortamos a punta e pelamos o talo. Para evitar que se oxiden, fregámolas con limón e introducímolas nun bol con auga fría, pirixel e unhas rodas de limón.
Cortamos a ceboliña e as alcachofas en láminas finas. Nun bol, engadímoslles aceite de oliva, sal, pemento doce e pementa. Remexemos ben para que se impregnen.
Preparación hojaldre:
Colocamos a lámina de follado nunha bandexa e picamos ben cun garfo por toda a súa superficie para evitar que inche no forno.
Estendemos ben as alcachofas sobre a lámina de follado. Engadimos un chisco máis de aceite por enriba.
Cocinado:
Introducimos no forno o follado coas alcachofas uns 20 minutos a 190º. Pasado ese tempo, vemos como está o follado de feito. Se aínda esta abrancazado e branco, poñemos a bandexa do follado na parte baixa do forno uns 5 minutos máis.
Salsa de condimento:
Nunha cunca mesturamos os tomates secos en aceite e picados coas abelás torradas, esmagámolas un pouco e engadimos unhas culleradas de aceite virxe. Remexemos ben e reservamos.
Emplatado:
Engadimos os anacos de burrata, terminamos coa salsa de abelás por enriba e, como remate, decoramos co talo verde e crocante dunha ceboliña fresca ben cortadiño.