Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

imagen portada

Ensaladilla de coliflor

A ensaladilla de coliflor é unha versión lixeira e sorprendente do clásico que todos coñecemos. Substituír a pataca por coliflor non só achega un sabor suave e delicado, senón que tamén converte esta receita nunha opción máis saudable e nutritiva, sen perder a cremosidad e frescura que tanto nos gusta. Ideal para servir como entrante, guarnición ou prato único en días calorosos, esta ensalada rusa conquista pola súa sinxeleza e versatilidade.
Etiqueta/s:Económica, Mediterránea, Rápido, Saudable, sinxela, Vegana
Imprimir receita
Tempo de preparación5 minutes
Tempo total5 minutes
Prato Primeiro prato
Cociña Mediterránea
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Pota
  • 1 Fonte
  • 1 Coitelo
  • 1 Táboa de madeira
  • 1 Colador ou escorredor
  • 1 Batedor
  • 1 Garfo

Ingredientes
  

  • 1 Coliflor fresca
  • 200 Olivas sen óso
  • 100 g tomate seco en aceite ou pementeos en conserva
  • 125 g tofu
  • 1 dta sal
  • 200 ml aceite de xirasol
  • 100 ml leite de soia sen azucre
  • 1/2 Limón

Elaboración paso a paso
 

  • Lava e corta a coliflor en árbores pequeniñas e cociña en abundante auga con sal durante 15 minutos.
  • Mentres, fai unha veganesa mesturando o aceite de xirasol co leite de soia e un bo chorro de zume de limón. Primeiro triturando co brazo do batedor sen mover, no fondo do vaso, durante uns 30 segundos e despois batendo arriba e abaixo outros 30 segundos. É importante que todos os ingredientes estean a temperatura ambiente. Engade un chisco de sal, volve mesturar e refrixera.
  • Corta as olivas, o tomate, o pemento e rela o tofu. Verte nun bol amplo e reserva.
  • Escorre a colifor e písaa cun garfo sobre un coador pra que perda a maioría do líquido e mestura, xunto á veganesa e un chisco de sal, e refrixera, polo menos, unha hora antes de servir.

VOLVER