A ensaladilla de coliflor é unha versión lixeira e sorprendente do clásico que todos coñecemos. Substituír a pataca por coliflor non só achega un sabor suave e delicado, senón que tamén converte esta receita nunha opción máis saudable e nutritiva, sen perder a cremosidad e frescura que tanto nos gusta. Ideal para servir como entrante, guarnición ou prato único en días calorosos, esta ensalada rusa conquista pola súa sinxeleza e versatilidade.
100gtomate seco en aceite ou pementeos en conserva
125gtofu
1dtasal
200mlaceite de xirasol
100mlleite de soia sen azucre
1/2Limón
Elaboración paso a paso
Lava e corta a coliflor en árbores pequeniñas e cociña en abundante auga con sal durante 15 minutos.
Mentres, fai unha veganesa mesturando o aceite de xirasol co leite de soia e un bo chorro de zume de limón. Primeiro triturando co brazo do batedor sen mover, no fondo do vaso, durante uns 30 segundos e despois batendo arriba e abaixo outros 30 segundos. É importante que todos os ingredientes estean a temperatura ambiente. Engade un chisco de sal, volve mesturar e refrixera.
Corta as olivas, o tomate, o pemento e rela o tofu. Verte nun bol amplo e reserva.
Escorre a colifor e písaa cun garfo sobre un coador pra que perda a maioría do líquido e mestura, xunto á veganesa e un chisco de sal, e refrixera, polo menos, unha hora antes de servir.