Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

ensalada de bacalao con vinagreta de mango 10

Ensalada de bacallau con vinagreta de manga

Hoxe imos cunha receita fresquiña, ideal para os días de calor: ensalada de bacallau con vinagreta de manga.
Ademais, nestas épocas do ano, todos buscamos receitas que, ademais de refrescantes, sexan fáciles, rápidas de facer e que non precisen de moito cociñado en tarteiras ou en fornos. Se nesta receita cocedes os boniatos no micro, ademais de aforrar tempo, resultaravos moito menos molesta a calor de cociñalos na pota ou no forno.
A ver se esta ensalada de bacallau con vinagreta de manga se converte nun dos vosos clásicos para este verán.
Autor/a: Guisándome la vida - Carmen Albo
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción9 minutes
Tempo total19 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 2 persoas

Equipamento

  • Cortador de verduras
  • Estoxo de silicona para micro

Ingredientes
  

  • 1 boniato grande
  • 500 g de lombo de bacallau desalgado
  • 1 cuarto de cebola vermella
  • Media manga
  • 1 ovo duro
  • 1 lima
  • Olivas negras ao gusto
  • Aceite, vinagre e mostaza ao gusto

Elaboración paso a paso
 

Preparación previa

  • Cortamos en liscos finos o bacallau desalgado e xa ao punto de sal. Sempre vos digo que este formato de bacallau é moi rendible e comodísimo porque está listo para mariñar ou para cociñar en calquera momento e como vén envasado ao baleiro, consérvase moitos días na neveira.
    ensalada de bacalao con vinagreta de mango 7
  • Poñemos os liscos no prato de presentación e mariñámolos en aceita de oliva virxe e reladura de lima.
  • Picamos a cebola vermella e deixámola mariñar en vinagre de mazá para que perda un pouco do seu "bravío".
  • Fregamos ben o boniato cun cepillo ou cun estropallo metálico, e ben húmido, cocémolo no micro durante 8 ou 9 minutos. Deixámolo arrefriar, pelamos e cortamos en toradas e despois en anaquiños.
  • Cocemos o ovo e mondámolo. 

Vinagreta

  • Cortamos moi miúdas a media manga e mais as olivas negras e engadimos á cebola que tiñamos reservada en vinagre.
  • Incorporamos á mestura anterior un pouco de mostaza inglesa ao gusto e un bo chorro de aceite virxe. Mesturamos ben.

Empratado

  • Empratamos intercalando os anacos de boniato entre os liscos de bacallau.
  • Vertemos a saborosa vinagreta de manga por enriba e terminamos co ovo picado e cunhas folliñas de pirixel. 
    ensalada de bacalao con vinagreta de mango 2

Notas

E se non sodes moi fans do bacallau, é unha receita ideal para aproveitar sobras dalgún peixe que vos sobrara ou para facelo con conservsa, cuns lombos de bonito, con xarda…

VOLVER