Go Back
+ servings

Ensalada de bacallau con vinagreta de manga

Hoxe imos cunha receita fresquiña, ideal para os días de calor: ensalada de bacallau con vinagreta de manga.
Ademais, nestas épocas do ano, todos buscamos receitas que, ademais de refrescantes, sexan fáciles, rápidas de facer e que non precisen de moito cociñado en tarteiras ou en fornos. Se nesta receita cocedes os boniatos no micro, ademais de aforrar tempo, resultaravos moito menos molesta a calor de cociñalos na pota ou no forno.
A ver se esta ensalada de bacallau con vinagreta de manga se converte nun dos vosos clásicos para este verán.
Autor/a: Guisándome la vida - Carmen Albo
Imprimir receita
Tempo de preparación10 minutes
Tempo de cocción9 minutes
Tempo total19 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 2 persoas

Equipamento

  • Cortador de verduras
  • Estoxo de silicona para micro

Ingredientes
  

  • 1 boniato grande
  • 500 g de lombo de bacallau desalgado
  • 1 cuarto de cebola vermella
  • Media manga
  • 1 ovo duro
  • 1 lima
  • Olivas negras ao gusto
  • Aceite, vinagre e mostaza ao gusto

Elaboración paso a paso
 

Preparación previa

  • Cortamos en liscos finos o bacallau desalgado e xa ao punto de sal. Sempre vos digo que este formato de bacallau é moi rendible e comodísimo porque está listo para mariñar ou para cociñar en calquera momento e como vén envasado ao baleiro, consérvase moitos días na neveira.
  • Poñemos os liscos no prato de presentación e mariñámolos en aceita de oliva virxe e reladura de lima.
  • Picamos a cebola vermella e deixámola mariñar en vinagre de mazá para que perda un pouco do seu "bravío".
  • Fregamos ben o boniato cun cepillo ou cun estropallo metálico, e ben húmido, cocémolo no micro durante 8 ou 9 minutos. Deixámolo arrefriar, pelamos e cortamos en toradas e despois en anaquiños.
  • Cocemos o ovo e mondámolo. 

Vinagreta

  • Cortamos moi miúdas a media manga e mais as olivas negras e engadimos á cebola que tiñamos reservada en vinagre.
  • Incorporamos á mestura anterior un pouco de mostaza inglesa ao gusto e un bo chorro de aceite virxe. Mesturamos ben.

Empratado

  • Empratamos intercalando os anacos de boniato entre os liscos de bacallau.
  • Vertemos a saborosa vinagreta de manga por enriba e terminamos co ovo picado e cunhas folliñas de pirixel. 

Notas

E se non sodes moi fans do bacallau, é unha receita ideal para aproveitar sobras dalgún peixe que vos sobrara ou para facelo con conservsa, cuns lombos de bonito, con xarda…