Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa crema de limon y caramelo portada

Crema de limón con caramelo crocante

Refrescante, lixeira e cun toque elegante, esta crema de limón con caramelo crocante é a sobremesa ideal para sorprender.
Servida na propia casca do limón, non só destaca polo seu sabor cítrico e suave, senón tamén pola súa presentación orixinal e vistosa. A capa de caramelo dourado engade un contraste crocante que equilibra á perfección a cremosidad do recheo.
Autor/a: Lola Crespo
Etiqueta/s:Crema, Fácil, Limón, Rápido
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tiempo de reposo20 minutes
Tempo total40 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Colador
  • 1 Cazo
  • 1 Coitelo
  • 1 Culler
  • 1 Soplete
  • 1 Baleas

Ingredientes
  

  • 4 limóns
  • 100 ml zume de limón
  • 50 g azucre
  • 30 g maizena
  • Raspadura de limón
  • 4 xemas de ovo
  • 400 ml leite
  • Azucre para caramelizar

Elaboración paso a paso
 

  • Cortar lonxitudinalmente os limóns e baleirar con axuda dun coitelo ou unha culler.
  • Espremer a pulpa do limón nun colador, necesitamos 100 ml para a crema.
  • En un bol mezclar el azúcar, la maizena, la ralladura de limón y las 4 yemas. Añadir el zumo de limón y remover hasta integrar.
  • Quentar 400 ml de leite nun cazo, cando collese temperatura, sen chegar a ferver, engadimos a mestura do bol e quentamos sen deixar de remover coas baleas ata que espese.
  • Encher as cascas de limón, pódense poñer nun molde de madalenas para que non envorquen, e arrefriar en neveira 2 horas.
  • Sacar da neveira e no momento de servir engadir azucre, caramelizar con axuda dun soplete e listos para gozar!.

VOLVER