Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

caldeirada 06 1 1 e1750150809668

Caldeirada galega tradicional

A caldeirada galega tradicional é un guiso mariñeiro que realza o sabor auténtico do mar, elaborado con peixes variados e patacas. O seu éxito radica na sinxeleza da preparación e, sobre todo, na calidade e frescura do produto. É un prato humilde pero cheo de carácter, típico da cociña galega.
Etiqueta/s:Caseiro, Peixe, Sen lácteos, Tradicional
Imprimir receita
Tempo de preparación20 minutes
Tempo de cocción30 minutes
Tempo total50 minutes
Prato Prato principal
Cociña Galega
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Cazola amplia para cociñar as verduras e o peixe
  • 1 Tixola pequena para preparar o sofrito con pemento
  • 1 Coitelo para cortar patacas, cebolas e allos
  • 1 Táboa de cortar
  • 1 Espumadeira ou culler para servir o peixe con coidado

Ingredientes
  

  • 1 kg de peixe fresco (pescada, rape ou cabracho en anacos)
  • 4 uds patacas medianas
  • 2 uds cebolas grandes
  • 2 dentes de allo
  • Follas de loureiro
  • 1 cdita Pemento doce (opcional: un pouco de pemento picante)
  • 100 ml Aceite de oliva
  • Sal
  • Auga ou caldo de peixe
  • Pirixel fresco picado para decorar

Elaboración paso a paso
 

  • Pelar e cortar as patacas en rodas grosas (1 cm aprox.), cortar as cebolas en rodas finas e laminar os dentes de allo.
    caldeirada 01 1 1
  • Nunha pota, colocar cebola, allo e loureiro no fondo, logo as patacas en capas. Cubrir con caldo ou auga, salgar e cocer 15–20 minutos.
    caldeirada 02 1 1
  • Colocar o peixe sobre as patacas, tapar e cocer a lume lento 8–10 minutos, segundo o grosor do peixe.
    caldeirada 04 1 1
  • Nunha tixola, quentar o aceite, engadir o pemento e remover rápido para que non se queime. Podes engadir un chorro de vinagre.
    caldeirada 05 1 1
  • Verter o aceite con pemento sobre a pota. Apagar o lume e deixar repousar 2 minutos para que se integren os sabores.
  • Espolvorear con perexil fresco picado e servir quente en pratos fondos con caldo, patacas e peixe.

VOLVER