Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

gadisa bizcocho invertido manzana

Biscoito invertido con mazá

Este biscoito de mazás asadas con especias é a combinación perfecta de texturas e aromas: a jugosidad da froita cocida ao forno, o toque cálido da canela e a vainilla, e a suavidade dun biscoito dourado que o cobre todo.
Servido aínda morno cunha bóla de xeado, ofrece un contraste delicioso entre o cálido e o frío que o converte nunha opción ideal tanto para unha merenda especial como para pechar unha comida cun toque caseiro e reconfortante.
Etiqueta/s:Biscoito, Mazá, Sinxelo, Sobremesa
Imprimir receita
Tempo de preparación25 minutes
Tempo de cocción45 minutes
Tempo total1 hour 10 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Mediterránea
Racións 6 persoas

Equipamento

  • 1 Molde de forno
  • 1 Táboa
  • 1 Coitelo
  • 1 Cazo
  • 1 Tixola
  • 1 Bol
  • Varillas

Ingredientes
  

  • 7 Mazás
  • 2 cdas manteiga
  • 1 cda canela e xenxibre moídos
  • 1 cda fariña
  • 1 Limón
  • 100 g manteiga
  • 150 g azucre moreno
  • 240 ml leite
  • 1 cdta vainilla
  • 210 g fariña
  • 10 g fermento
  • Sal
  • Azúcar moreno para decorar

Elaboración paso a paso
 

  • Lavar, pelar e cortar as mazás en cuarteiróns. Dispoñer nunha tixola coas especias, a fariña, as 2 cdas. de manteiga, a cda. de fariña e o zume dun limón. Remover ben e cociñar a lume medio 10 minutos.
  • Verter as mazás cociñadas nun molde previamente engraxado con manteiga, engadir azucre moreno e enfornar a 180 graos 10 minutos.
  • Derretir 100 gramos de manteiga nun cazo.
  • Nun bol mesturar a manteiga derretida co azucre moreno, o leite e a vainilla.
  • Engadir a fariña, o fermento e o chisco de sal. Remover con baleas ata ter unha masa homoxénea.
  • Verter a masa de biscoito sobre as mazás, espolvorear azucre moreno e enfornar a 180 graos 45 minutos.
  • Servir aínda quente con xeado de vainilla.

VOLVER