Este biscoito de mazás asadas con especias é a combinación perfecta de texturas e aromas: a jugosidad da froita cocida ao forno, o toque cálido da canela e a vainilla, e a suavidade dun biscoito dourado que o cobre todo. Servido aínda morno cunha bóla de xeado, ofrece un contraste delicioso entre o cálido e o frío que o converte nunha opción ideal tanto para unha merenda especial como para pechar unha comida cun toque caseiro e reconfortante.
Lavar, pelar e cortar as mazás en cuarteiróns. Dispoñer nunha tixola coas especias, a fariña, as 2 cdas. de manteiga, a cda. de fariña e o zume dun limón. Remover ben e cociñar a lume medio 10 minutos.
Verter as mazás cociñadas nun molde previamente engraxado con manteiga, engadir azucre moreno e enfornar a 180 graos 10 minutos.
Derretir 100 gramos de manteiga nun cazo.
Nun bol mesturar a manteiga derretida co azucre moreno, o leite e a vainilla.
Engadir a fariña, o fermento e o chisco de sal. Remover con baleas ata ter unha masa homoxénea.
Verter a masa de biscoito sobre as mazás, espolvorear azucre moreno e enfornar a 180 graos 45 minutos.