Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

imagen horizontal

Biscoito de leite quente e limón

Un dos mellores momentos do día para min é, sen ningunha dúbida, o almorzo e ter na mesa este biscoito de leite quente e limón é un gozo extraordinario.
Biscoito caseiro de leite quente e limón para almorzar… ou para saborealo cando queiras!
Aínda que na miña mesa non falta o pan integral de sementes, algo de froita, un zume natural, unha cunca grande de café con leite, sempre queda oco para un anaco pequeno de biscoito caseiro que esta semana é un auténtico luxo.
Gústanche os biscoitos? Non perdas estas receitas!
Aínda que me encanta o sabor a limón nos biscoitos, recoñezo que son unha namorada da laranxa, boa proba é o BISCOITO TENRO DE LARANXA, ou o BISCOITO CON AZUCRE EN PO DE LARANXA ou o BISCOITO DE LIMÓN E ARANDOS pero é doado substituír o limón pola laranxa e así cambiar esta receita tan sinxela por un biscoito de laranxa.
Escolle unha boa manteiga. Isto será, sen ningunha dúbida, o que marque a diferenza. Eu podo escoller entre unha gran variedade de manteigas de gran calidade que encontro en GADIS, no meu supermercado de referencia.
Imprimir receita
Prato Almorzo, Merenda
Cociña Repostería, Tradicional
Racións 6 persoas

Equipamento

  • 1 molde de 20 cm

Ingredientes
  

  • 100 g de manteiga
  • 4 ovos
  • 220 g g de leite enteiro
  • 260 g de azucre
  • 350 g de fariña de repostería ou trigo común + chisco de sal
  • 15 g g de fermento de repostería ou impulsor químico
  • Rela dun limón

Para a terminación

  • 90 g de chocolate con leite de cobertura (opcional)
  • 15 g de améndoa picada

Elaboración paso a paso
 

  • Encende o forno e prequéntao a 170º con calor arriba-abaixo e coloca a reixa na segunda guía do forno.
  • Unta o molde de manteiga, rega cun spray desmoldeador e esparexe fariña, xira o molde para que se desprenda o exceso de fariña ou forra con papel de forno. Reserva.
  • Verte nun cazo a manteiga e o leite e pon ao lume ata o momento en que alcance o punto de ebulición; apaga o lume e mestura ben. Agarda ata que estea morno e reserva.
  • Mestura cunhas varas os ovos co azucre ata obter unha mestura abrancazada.
  • Agrega pouco a pouco a fariña peneirada co fermento de repostería, un chisco de sal , alternando coa mestura líquida de leite quente e manteiga e mestura con movementos suaves e envolventes.
  • Verte a mestura no molde.
  • Mete no forno a 170ª durante 55 minutos máis ou ata que picando cun espeto ou cun garfo, saia limpia.
  • Apaga o forno, agarda 10 minutos e desmolda sobre unha reixa.
  • Deixa arrefriar totalmente e cubre co chocolate derretido. Esparexe améndoas picadas.
  • Sirve.

Notas

Consellos:
  • Convén que todos os ingredientes estean a temperatura ambiente.
  • Este biscoito consérvase en perfectas condicións durante 3 ou 4 días.
  • Podes conxelalo en bolsas adecuadas e desconxelar a temperatura ambiente.

VOLVER