Gadis Recetas

receita

Hai unha receita para cada momento e en Gadis queremos compartilas todas contigo.

pollo al horno 08 1 1 portada

Polo ao forno

O pito ao forno é ese prato que nunca falla: simple, saboroso e con ese aroma irresistible que enche toda a casa. Ideal para cando queres unha comida caseira sen complicarche demasiado, un prato zumarento por dentro, dourado por fóra e perfecto para compartir en familia.
Etiqueta/s:Forno, polo, Tradicional
Imprimir receita
Tempo de preparación2 hours
Tempo de cocción1 hour 15 minutes
Tiempo de reposo10 minutes
Tempo total3 hours 25 minutes
Prato Prato principal
Cociña Española
Racións 4 persoas

Equipamento

  • 1 Papel de cocina
  • 1 Bol
  • 1 Táboa de cortar
  • 1 Coitelo grande
  • 1 Culler
  • 1 Pinzas de cocina
  • 1 Coitelo pequeno
  • 1 Culler grande
  • 1 Forno
  • 1 Papel de aluminio

Ingredientes
  

  • 1 ud polo enteiro (1,5 quilos aproximadamente)
  • 4 Patacas medianas
  • 2 Cenorias
  • 1 Cebola grande
  • 1 Allo
  • 1 Limón
  • 50 ml viño branco
  • 50 ml auga ou caldo de polo
  • 3 cdas aceite de oliva
  • 1 cdta pementón doce
  • 1 cdta tomiño ou romeiro (seco ou fresco)
  • Sal
  • Pementa

Elaboración paso a paso
 

  • Prequenta o forno a 200 °C con calor arriba e abaixo.
  • Limpa ben o polo e sécao con papel de cociña. Salpimenta o interior e exterior. Introduce medio limón e 2 dentes de allo dentro do polo.
    pollo al horno 06 1 1
  • Mestura nun bol o aceite de oliva, o pementón, o tomiño ou romeiro, sal e pementa. Unta ben o polo con esta mestura, cubríndoo por completo.
    pollo al horno 07 1 1
  • Pela e corta as patacas e as cenorias en anacos medianos. Corta a cebola en rodas grosas. Coloca todo nunha bandexa, aliña con sal, pementa e aceite.
    pollo al horno 03 1 1
  • Pon o polo enriba das verduras na bandexa. Esprime a outra metade do limón sobre o polo e verte o viño branco e a auga ou caldo na bandexa.
  • Asa durante aproximadamente 1 hora e 15 minutos. Rega o polo cos xugos cada 20-30 minutos. Se se doura demasiado rápido, cobre con papel de aluminio.
  • Deixa repousar o polo uns 10 minutos fóra do forno antes de cortalo. Serve coas verduras asadas como acompañamento.
    pollo al horno 08 1 1

VOLVER