Cinco receitas de bowls saudables

Os bowls saudables, dos que xa che falamos, son receitas saudables, frescas e moi nutritivas. Unha nova forma de consumir froita e verdura que gustará a toda a familia. Para animarte a que entres no mundo dos bowls saudables, deixámosche cinco receitas nas que incluímos versións doces e salgadas.

Smoothie bowl con améndoas e froitos vermellos

Ingredientes smoothie (bater todo cun batedor ou cun robot de cociña):

  • 120 ml de bebida de améndoas sen azucre
  • 2 puñados de espinacas
  • 160 g de froitos vermellos conxelados (arandos, framboesas, mouras, grosella…)
  • 1 plátano cortado en toros conxelado

Condimentos para o smoothie bowl:

  • 2 culleres sopeiras de froitos vermellos frescos
  • ½ plátano cortado en toros
  • 1 culler sopeira de améndoas
  • 1 culler sopeira de sementes de chía
  • 2 culleres sopeiras de granola de coco

Enche o cunco co smoothie ata a metade e engade a guarnición. Queres un toque máis crunch? Unha cullerada de flocos de coco tostado é unha boa opción.

Bowl de avea e arandos

Ingredientes:

  • 1 puñado de avea
  • 1 puñado de arandos
  • 1 iogur natural
  • 1 puñado de améndoas
  • 1 culleriña de mel

Só tes que lavar os arandos, laminar as améndoas e mesturar todos os ingredientes no cunco. Este bowl é perfecto para tomar como almorzo ou como merenda.

Buddha bowl de espinacas, aguacate e humus de berenxena

Ingredientes:

  • 1 cunca de cous cous
  • 3 puñados de espinaca baby
  • 1 ovo
  • 1 aguacate
  • 1 cullerada sopeira de humus de berenxena

Preparación:

  • Prepara o humus de berenxena.
  • Cociña o cous cous.
  • Coce o ovo.
  • Lava as espinacas baby.
  • Pela o aguacate.
  • Rechea con couscous a metade do cunco. Dispón o ovo, o aguacate e as espinacas e adereza co humus de berenxena.
  • Podes decorar o cunco con sementes ou froitos secos ao teu gusto.

Bowl italiano con quinoa

Ingredientes:

  • 1 cunca de quinoa.
  • 2 cuncas de caldo de verdura
  • 400 g de garavanzos cocidos
  • 5 tomates secos
  • 1 pemento vermello
  • 1 cullerada de alcaparras
  • ½ puñado de tomates cereixa
  • 1 cullerada de olivas negras
  • 1 feixe de perexil fresco

Preparación:

  • Cociña a quinoa co caldo de verdura.
  • Nun cunco coloca a quinoa e os garavanzos.
  • Corta o tomate seco e o pemento vermello en tiras.
  • Corta os tomates cereixa pola metade e as olivas.
  • Engade todos os ingredientes ao cunco e condimenta con aceite de oliva e perexil.

Nesta receita, se o prefires, podes cambiar a quinoa por arroz.

Bowl de ensalada con pito á grella e vexetais

Ingredientes:

  • 4 filetes de peituga de pito
  • 2 aguacates
  • 2 cogombros
  • 1 cebola vermella
  • 1 cunca de tomates cereixa
  • ½ cabeza de leituga
  • ½ cunca de rúcula
  • 3 dentes de allo
  • 1 cullerada de tomiño seco
  • ½ cullerada de pemento
  • ½ cullerada de mostaza en po
  • Sal
  • Pementa
  • Aceite de oliva virxe extra
  • Vinagre balsámico

Preparación:

  • Adereza as peitugas de pito co allo, o tomiño, o pemento e a mostaza. Sazona cun pouco de sal e pementa. Podes facelo o día anterior para que as especias penetren na carne, se buscas un sabor máis intenso.
  • Pon a grella do forno ou un ferro para quentar. Se non tes, podes usar unha tixola convencional. A tixola debe estar ben quente e non fagas máis de dous filetes á vez. Doura cada lado durante 1 minuto e medio aproximadamente. Ao terminar, deixa repousar os filetes nun prato durante uns 5 minutos antes de cortalos en tiras.
  • Pon sobre a grella/pasa o ferro/tixola a cebola vermella cortada en toros para que se douren un pouco. Déixaas aí ata o momento de servir.
  • Nun cunco, coloca unha base de leituga e follas verdes. Adereza co aceite de oliva e o vinagre balsámico e sazona ao teu gusto. Engade os cogombros, os tomates cereixa cortados á metade, os toros de aguacate e a cebola caramelizada.
  • Coloca o pito cortado en tiras e sazona os vexetais por encima.

Se che gusta o picante, podes engadir un pouco de ají ou algunha variedade picante de pemento.

Os bowls saudables están deseñados para simplificar a túa maneira de cociñar e evitar o sobreconsumo de alimentos. Buscas unha maneira sinxela de lograr unha dieta variada e equilibrada? Pon en marcha a túa creatividade e comparte as túas receitas connosco!

Deja un comentario