Go Back
+ servings

Brownie de chocolate e cabaza de samaín

Samaín está ao virar a esquina! E non hai mellor forma de celebralo que co sabor máis mítico destas datas: a cabaza. Nesta receita mestúrase a súa dozura outonal co poder do chocolate para crear un brownie zumarento e tenro, perfecto para preparar en casa, decorar cunhas galletitas espeluznantes e gozar.
Unha receita fácil, divertida e cun toque escuro que encantará a grandes e pequenos. Atréveste a enfornar este feitizo de sabor?
Etiqueta/s:brownie, Cabaza, Chocolate, Otoño, Samaín
Imprimir receita
Tempo de preparación15 minutes
Tempo de cocción35 minutes
Tempo total50 minutes
Prato Sobremesa
Cociña Americana
Racións 8 persoas

Equipamento

  • 1 Molde cadrado
  • 1 bandexa forno
  • Varas
  • 1 Cazo
  • 1 Espátula
  • 1 Garfo
  • 1 Bol

Ingredientes
  

  • 450 g cabaza sen pel
  • Canela y noz moscada
  • 125 g manteiga
  • 250 g chocolate postres
  • 4 ovos
  • 1 cdta vainilla
  • 150 g azucre
  • 125 g fariña
  • 100 g noces
  • 50 g azucre
  • 100 g chocolate para decorar
  • 5 galletiñas tipo Lotus

Elaboración paso a paso
 

  • Asar a cabaza en dados, no microondas son 5 minutos tapado.
  • Unha vez asada triturar con garfo e mesturar con especias e 50 g de azucre.
  • Nun cazo derretir a manteiga, engadir o chocolate e derretir tamén. Remover ben.
  • Engadir azucre e vainilla, integrar.
  • Incorporar os ovos, mesturar ben. A fariña tamizada e por último as noces.
  • Engadir a mestura de chocolate a un molde engraxado, por encima a cabaza triturada.
  • Forno 180 graos 35 minutos, pode quedar algo pouco feito e zumarento.
  • Terminar con chocolate derretido e unhas galletas decoradas con chocolate e manga pasteleira.