Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Biscoitos de limón
Os bizcochitos de limón son un clásico irresistible: suaves, esponjosos e con ese toque cítrico que os fai frescos e deliciosos en calquera momento do día. Perfectos para acompañar unha cunca de té, café ou simplemente para adozar unha tarde.
Autor/a:
Tamara Gutiérrez - Platos Fáciles
Etiqueta/s:
doce, Limón, Merenda, repostería, sinxela
Imprimir receita
Tempo de preparación
15
minutes
mins
Tempo de cocción
25
minutes
mins
Tiempo de enfriado
20
minutes
mins
Tempo total
1
hour
hr
Prato
Sobremesa
Cociña
Caseira
Racións
8
persoas
Equipamento
1 Bol grande
1 Batedor de varas
1 Espátula
1 Molde cadrado
1 Forno
Ingredientes
1x
2x
3x
160
g
manteiga sen sal
125
g
azucre
2
ovos talla L
1
Limón
200
g
fariña
1
cdta
polvos para o forno
Azucre en po para esparexer ao final
1
chisco
sal
Elaboración paso a paso
Prequentamos o forno a 180 °C.
Nun bol, mesturamos o azucre, a reladura de limón e a manteiga a punto pomada.
Batemos con varas ata obter unha mestura homoxénea. Engadimos o zume de limón e os ovos.
Volvemos bater e incorporamos a fariña, os pos de forno e o sal.
Batemos só o xusto ata integrar a fariña para que o biscoito quede tenro.
Untamos un molde rectangular con manteiga, vertemos a mestura e alisamos con espátula.
Metemos no forno a 180 °C durante uns 25 minutos a media altura.
Sacamos, deixamos arrefriar, quitamos do molde e cortamos en cadradiños. Esparexemos con azucre en po.