Go Back
+ servings

Torta rústica de lima

A torta rústica de lima é perfecta para unha sobremesa cun toque cítrico e vibrante. A súa masa dourada e crujiente contrasta cun recheo suave, cremoso e cheo do aroma inconfundible da lima, logrando un equilibrio perfecto entre dozura e acidez.
É unha receita sinxela, sen complicacións nin pasos elaborados. O seu aspecto artesanal e o seu sabor refrescante convértena nunha opción deliciosa tanto para unha merenda especial como para pechar unha comida cun toque de frescura.
Etiqueta/s:lima, sinxela, Sobremesa caseira, Torta, Vexetariana (inclúe lácteos e ovos)
Imprimir receita
Tempo de preparación30 minutes
Tiempo de reposo6 hours
Tempo total6 hours 30 minutes
Prato Postre
Cociña Caseira
Racións 8 persoas

Equipamento

  • 1 Bol
  • 1 Batedor
  • 1 Relador
  • 1 Espremedor
  • 1 Molde Preferiblemente desmontable duns 22cm
  • 1 Papel
  • 1 Espátula

Ingredientes
  

  • 350 g galletas
  • 200 g manteiga
  • 300 g leite condensada
  • 300 g queixo crema
  • 4 uds lima
  • Menta fresca

Elaboración paso a paso
 

  • Derretemos a manteiga e agardamos a que estea morna.
  • Trituramos as galletas ata obter textura de po.
  • Engadimos a manteiga derretida, formamos unha masa.
  • Estendemos nun molde duns 22 cm desmontable, forrado con papel de forno, presionando tamén os bordos para formar paredes, refrixeramos.
  • Nun bol mesturamos o queixo crema coa ralladura de 3 Limas, integramos ben.
  • Engadimos o leite condensado e o zume das tres limas, batemos cunhas baleas eléctricas.
  • Botamos a mestura sobre as galletas e deixamos refrixerar horas (o ideal é dun día para outro).
  • Decoramos coa ralladura doutra lima, unhas hojitas de menta e a gozar.