Go Back
+ servings

Quiche de verduras e queixo feta

Coa chegada do outono, as cores e sabores da horta vólvense máis intensos, e esta quiche de verduras e queixo feta é unha forma deliciosa de aproveitalos. Trátase dunha receita fácil e nutritiva, ideal para quen busca unha comida completa, equilibrada e chea de sabor sen pasar horas na cociña.
As verduras frescas achegan unha explosión de vitaminas, minerais e fibra, mentres que o queixo feta engade ese toque salgado e cremoso que equilibra o conxunto á perfección. O resultado é unha torta salgada lixeira pero saciante, perfecta para gozar tanto quente como a temperatura ambiente.
Autor/a: Viki Lorenzo
Etiqueta/s:Saudable, Sen glute, Vegana
Imprimir receita
Tempo de preparación45 minutes
Tempo total45 minutes
Prato Entrante
Cociña Mediterránea
Racións 1 persoa

Equipamento

  • 1 Bol
  • 1 Táboa
  • 1 Fonte de forno

Ingredientes
  

  • 200 g cabaciña
  • 200 g cenoria
  • 200 g cabaza (pelada sen sementes)
  • 6 ovos
  • 100 g queixo feta
  • 1/4 taza leite
  • Sal ao gusto
  • Pementa ao gusto
  • AOVE

Elaboración paso a paso
 

  • Con axuda dun mondapatacas, corta as verduras en cintas.
  • Ccloca as verduras nunha fonte de forno con papel vexetal regado con AOVE.
  • Nun bol, mestura os ovos co leite, con sal e pementa.
  • Esmigalla a metade do queixo sobre as verduras.
  • Logo, engade a mestura de ovo.
  • E, por último, esmigalla o resto do queixo por enriba.
  • Mete no forno durante 20-25 min prequentado a 200ºC.