Cortar en toros finos a parte completa da cabaza. Quitar previamente e con coidado a pel cun coitelo. Reservar o resto da cabaza para unha crema, por exemplo.
Dispoñer os toros de cabaza nunha fonte cun pouco de aceite de oliva, tapar con papel filme apto para microondas, perforar cun garfo e cociñar en microondas 6 minutos. Pódese facer tamén nun estoxo de silicona.
Mentres tanto, preparar o recheo. Desmenuzar a longaniza e cociñar 5 minutos nunha tixola cun pouco de aceite de oliva.
Engadir os champiñóns en láminas, cociñar 5 minutos máis, salpimentar e agregar a salsa de tomate.
Remover e deixar reducir a lume medio 5/7 minutos.
Montar a lasaña nun molde grande ou fontes individuais: poñer dúas culleradas de bechamel na base e alternar capas de cabaza e recheo.
Terminar con bechamel, queixo relado e o queixo de cabra desmenuzado.
Gratinar no forno 5 minutos.