Salmorexo de nectarina e amorodo con gilda de bocareo
Este salmorexo de nectarina e amorodo con gilda de bocareo é unha proposta fresca e orixinal para os días de verán. Prepárase en apenas 10 minutos e destaca pola combinación do doce e zumarento da froita co contraste salgado e atrevido da gilda. O resultado é un prato nutritivo, lixeiro e saciante, ideal tanto como entrante sofisticado como para gozalo como prato principal nos meses máis calorosos do ano.
4 Escarvadentes metálicos ou de madeira para preparar as gildas
1 Táboa de cortar
1 Coitelo
1 Recipiente para server
Ingredientes
600gtomates ben maduros
300gnectarinas
100gfresas
1denteallo
50gvinagre
1cdasal
120gpan de viena
150gAOVE Coosur
4udsbocareos en vinagre
4udsolivas
4udspiparras
4udsamorodos
4trocosnectarina
Reladura de lima
Elaboración paso a paso
Pesar todo e reservar.
Lavar froitas e verduras.
Cortar todo en anacos.
Triturar o tomate, as froitas, o allo, o vinagre e mais o sal. Engadir o pan e seguir batendo moi ben ata que teñamos todo completamente integrado e sen bolos.
Seguimos triturando mentres vertemos pouco a pouco o aceite para conseguir unha boa textura e cor.
Montamos as gildas ao noso gusto cun anaco de nectarina, amorodo, bacareo, oliva verde, piparra e reladura de lima.
Servimos o salmorexo ben frío e enriba a gilda. Terminamos con lima relada.