Go Back
+ servings

Macarróns con chourizo con toque italiano

Poucas receitas evocan tanto España e a nosa infancia como aqueles macarróns con chourizo que tantas nais preparaban na casa. Recuperar aquel aroma e sabor, pero deixando que a pasta conserve a súa alma italiana, al dente, lixeira e cun punto que só a tradición mediterránea sabe dar, resultou tan evocador como delicioso.
Porque a cociña é como a vida: ás veces, ao de sempre vénlle ben unha volta de porca. Engadir un toque de aceite de oliva, quizais unhas herbas aromáticas, e pechar os ollos mentres o cheiro nos transporta á cociña das nosas nais e avoas converte un prato familiar nunha experiencia que combina tradición española e espírito italiano.
Etiqueta/s:Chourizo, Macarrones con chorizo, Nenos, Pasta, Receita de pasta, Receita doada, Sabor
Imprimir receita
Tempo de preparación5 minutes
Tempo de cocción25 minutes
Tempo total30 minutes
Prato Prato principal
Cociña Española, Italiana
Racións 4 persoas

Equipamento

  • Batedor
  • Coador

Ingredientes
  

  • 500 g pasta
  • 1,3 kg tomates cherry maduros
  • 100 g queixo granna padano relado
  • 2 ud chourizos de cociñar
  • 2 ud burratas
  • Aceite de oliva
  • Sal
  • Azucre para correxir a acidez dos tomates

Elaboración paso a paso
 

  • Cortamos os chourizos en dados pequenos e reservamos. Cortamos os tomates cherry polo medio para que se cociñen antes e reservamos.
  • Nunha tixola ou pota baixa, sen nada de aceite, douramos os cadradiños de chourizo a lume vivo para que vaian soltando a súa graxa. Unha vez que estean crocantes, retirámolos deixando toda a súa graxa na pota. Unha vez brandos os tomates, pasámolos polo batedor e, preferiblemente, tamén por un coador para retirar así as sementes e as peles.
  • Mentres se cociñan os tomates coceremos a nosa pasta de formato grande 4 minutos menos do que indique o fabricante.
  • Vertemos a pasta na salsa (reservando por se acaso algo de auga da cocción) e engadimos o queixo parmesano relado Deixamos que se coza  a pasta co queixo na salsa 3 minutiños máis.
  • Sobre esa graxa do chourizo, incorporamos todos os tomates cherry xa cortados. engadimos sal e un chisco de azucre. Deixámolos facer ata que estean brandos (uns 10-12 minutos) Se quedasen secos, engadiremos un pouco de auga mentres se fan.
  • Empratamos colocando sobre cada ración de pasta con tomate,  media burrata e os dadiños de medio chourizo previamente frito. Se arrefrían, podemos darlles un toque lixeiro de micro para que non estean moi duros.