Poucas receitas evocan tanto España e a nosa infancia como aqueles macarróns con chourizo que tantas nais preparaban na casa. Recuperar aquel aroma e sabor, pero deixando que a pasta conserve a súa alma italiana, al dente, lixeira e cun punto que só a tradición mediterránea sabe dar, resultou tan evocador como delicioso.Porque a cociña é como a vida: ás veces, ao de sempre vénlle ben unha volta de porca. Engadir un toque de aceite de oliva, quizais unhas herbas aromáticas, e pechar os ollos mentres o cheiro nos transporta á cociña das nosas nais e avoas converte un prato familiar nunha experiencia que combina tradición española e espírito italiano.
Cortamos os chourizos en dados pequenos e reservamos. Cortamos os tomates cherry polo medio para que se cociñen antes e reservamos.
Nunha tixola ou pota baixa, sen nada de aceite, douramos os cadradiños de chourizo a lume vivo para que vaian soltando a súa graxa. Unha vez que estean crocantes, retirámolos deixando toda a súa graxa na pota. Unha vez brandos os tomates, pasámolos polo batedor e, preferiblemente, tamén por un coador para retirar así as sementes e as peles.
Mentres se cociñan os tomates coceremos a nosa pasta de formato grande 4 minutos menos do que indique o fabricante.
Vertemos a pasta na salsa (reservando por se acaso algo de auga da cocción) e engadimos o queixo parmesano relado Deixamos que se coza a pasta co queixo na salsa 3 minutiños máis.
Sobre esa graxa do chourizo, incorporamos todos os tomates cherry xa cortados. engadimos sal e un chisco de azucre. Deixámolos facer ata que estean brandos (uns 10-12 minutos) Se quedasen secos, engadiremos un pouco de auga mentres se fan.
Empratamos colocando sobre cada ración de pasta con tomate, media burrata e os dadiños de medio chourizo previamente frito. Se arrefrían, podemos darlles un toque lixeiro de micro para que non estean moi duros.